Prenosný spoločník do vonkajšieho prostredia a s vysokým výkonom. Výrobca priniesol podlhovastý dizajn, ktorý sa bude dobre prenášať.

V balení je audiokábel, takže okrem Bluetooth 5.0 tu máte aj tento spôsob pripojenia. Nevýhodou je, že konektory sú umiestnené zospodu. Pri použití 3,5 mm konektora alebo microUSB kábla na nabíjanie nebudete môcť reproduktor postaviť na jeho spodnú hranu. Prídete aj o vodoodolnosť. Inak je tu certifikácia IP55, čo znamená odolnosť voči striekajúcej vode a prachu.

Reproduktor sa dá použiť s pamäťovou kartou a rovnako ako reproduktor od bml je tu FM rádio. A takisto je tu USB konektor na pripojenie flashdisku s hudbou.

Vyhotovenie je z plastu, predná a zadná časť je z kovovej mriežky. Reproduktor má vpredu dva meniče a vzadu jeden pasívny žiarič. Tlačidlá sú na hornej strane. Takisto aj tu sú kombinované, ich funkcia sa prispôsobuje podľa toho, v akom režime sa reproduktor používa. Škoda, že je prechádzanie skladieb aktívne na krátke stlačenie. Na zmenu hlasitosti treba tlačidlá podržať dlhšie. Bude to o zvyku, prijali by sme keby ich funkcia bola počas prehrávania skladieb opačná. K reproduktoru sa dá pripojiť ešte jeden rovnaký. Funkcia sa volá True Wireless Stereo a nepotrebujete k tomu žiadnu aplikáciu v smartfóne. Pri takomto zapojení získate oddelený ľavý a pravý kanál sterea do samostatného reproduktora.

Pri 15 W výkone oň nebudete mať núdzu. Menej výrazné boli stredné tóny, inak je reprodukcia dobrá. Pozor pri nízkych tónoch. Aj cez pasívny žiarič sme to s basmi nepreháňali. Pri vysokej intenzite stratili svoju dynamiku a pôsobili tvrdo s prechodom až do chrčania. Reprodukciu treba udržať v strede čo sa týka hlasitosti aj reprodukcie a vtedy reproduktor podá najlepší zvuk.

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Street2
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]150 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]15
Aux ináno
Bluetooth5.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
OdolnosťIP55
Výdrž batérie [h]9
NabíjaniemicroUSB
Rozmery [mm]195 × 70 × 50
Hodnotenie
Kvalita zvuku2/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]34,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Spracovanie tela
  • Pasívny žiarič na zvýraznenie basov
  • Kvalita reprodukcie v tejto cenovej triede

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Konektory umiestnené zospodu

Verdikt

Lamax Street2 je dobre hrajúci reproduktor. Nám sa páčilo aj to, že má kompaktné rozmery a tvar. Pasívny žiarič podstatne vylepšuje kvalitu aj celkový dojem z reprodukcie.

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 34,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.