Ide o najväčší zo série Thinkbook. V rozmere s 15,6″ displejom máte k dispozícii aj samostatný numerický blok. Zachováva si všetky dobré vlastnosti tejto série a voliteľne je k dispozícii aj s grafickou kartou AMD Radeon 620.

Výbava a možnosti

Aj napriek tomu, že ide o veľký notebook, stále je dostatočne odolný a pevný. Stále je určený aj na to, aby ste ho mohli nosiť so sebou. Má vodoodolnú klávesnicu a neprekážajú mu ani prudké teplotné výkyvy.

V štandardnej výbave je kryt kamery ThinkShutter. Zaujímavosťou je, že tlačidlo napájania s čítačkou odtlačkov je voliteľná súčasť. Klávesnica má podsvietenie a je pomerne tichá. Dobre sa na nej píše a vychádza z modelov radu IdeaPad. Podobne aj touchpad. Ten sa dá dobre používať.

Výrobca použil najnovšiu generáciu procesorov Intel, čo by nebolo až také zaujímavé. Skutočne prekvapení sme boli nadštandardnou výbavou portov. Rozhodne o ne nebude núdza. O to viac tento krok oceňujeme, keďže za posledné roky si výrobcovia situáciu s portami zľahčujú. Aj do takto rozmerovo veľkých modelov dávajú porty poskromnejšie a spoliehajú sa na bezdrôtové pripojenie. Tu je plná výbava, a to je jednoznačne fér aj voči používateľovi.

Praktický pohľad

Tento notebook je vynikajúca voľba pre tých, čo chcú pracovný počítač, no séria ThinkPad je príliš drahá. Tu dostanete podobné možnosti za lepšiu cenu. Je tu súprava Lenovo Vantage, čo neustále zdôrazňujeme pri značke Lenovo. Nastavenia notebooku, ako chladenie, osvetlenie klávesnice alebo uprednostnenie F / multimediálnych klávesov a aktualizácie ovládačov, to všetko tu máte a je len málo výrobcov s takýmto servisom.

Chválime reproduktory, ktoré sú lepšie ako bežný priemer. Dajú sa používať a na filmy je to výborné riešenie. S podporou Dolby Audio získate veľmi dobrú reprodukciu a zreteľnosť dialógov.

Tiež sa nám páčilo tlačidlo na zapnutie so snímačom odtlačkov, ktoré má farebné podsvietenie a zelenou farbou upozorní na to, že je pripravené. Detail, ktorý oceníte a je to jedna z maličkostí, ktorými sa táto séria vyznačuje.

Pre firemných používateľov s aplikáciou Skype for Business tu sú klávesy na prijatie a ukončenie hovoru. Toto sme vyskúšať nemohli, ale mnohých to poteší. Niečo podobné má v niektorých notebookoch aj HP.

Model / TestyLenovo Thinkbook 15
PCMark 10 – Kancelársky výkon4125
Essentials9175
Productivity6701
Digital Content Creation3099
3DMark 11 – Herný výkon1827
Graphics score1638
Physics score5843
Combined score1572
VR Mark – Virtuálna realita
Orange Room675
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]1611,5
Access time [ms]0,031
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]6:18
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]290,61
Teplota – kancelársky / výkonný režim
Klávesnica, najhorúcejšie miesto [°C]33,9 / 35,2
Spodok, najhorúcejšie miesto [°C]36,7 / 39,6
Celkové hodnotenie
Faktor mobility3,71
Odolnosť tela4/5
Dizajn4/5
Klávesnica4/5
Celkový výkon4/5
Parametre:
ProcesorIntel Core i5-10210U 1,6 ÷ 4,2 GHz, 6 MB cache (max. 15 W TDP)
Pevný diskSamsung, 512 GB SSD
Displej15,6″, IPS, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel UHD Graphics
Porty1 × USB-C + TB + DP, 1 × USB-C, 2× USB 3.1, 1 × USB 2.0, HDMI, čítačka SD, RJ-45, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]364 × 245 × 19
Hmotnosť [kg]1,7
ZapožičalDatacomp
Cena (EUR s DPH)799
thumbs-up-icon

Výhody

  • Vhodný ako lepší kancelársky počítač
  • Nastavenie hlučnosti / chladenia
  • Pevná konštrukcia
  • Výbava portov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Vyššia hmotnosť

Verdikt

Lenovo Thinkbook 15 je zase vynikajúci 15,6″ notebook na prácu. Na doma alebo do kancelárie je to jeden z najlepších strojov. Má veľa detailov, ktoré ho robia praktickými a ešte je aj odolnejší ako väčšina bežných notebookov v tejto veľkosti.

Cena: 799 €

Zapožičal: Datacomp

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.