Ukážka toho, ako vyzerá výkonný počítač s inteligentnými funkciami. Tenké spracovanie a vysoký výkon. Tieto dva faktory budete mať radi, či už ste v kancelárii alebo na cestách. Je tu všetko podstatné, výraznou stránkou je grafický výkon.

Výbava a možnosti

Precízne spracovaný model s hliníkovým telom aj tentoraz prináša koncept, ktorý niečo vydrží. Výrobca použil tenké rámčeky okolo displeja čím získavate 14″ notebook s veľkým displejom a kompaktnými rozmermi. Do hornej časti rámu sa zmestila IR kamera. Systém vás rozpozná pomocou tváre a podobne ako v prípade notebooku od Dellu, aj vás automaticky prihlási. Stačí sa k počítaču priblížiť. Na snímač priblíženia je doplnená funkcia vzdialenia sa od počítača. Ako celok to funguje veľmi dobre a toto je správne využitie infračervenej kamery.

Reproduktory sú s podporou Dolby Atmos a na ich zvuku je to poznať. Hrajú veľmi dobre a k dispozícii je vstavaný ekvalizér. Reprodukciu si prispôsobíte na filmy, hudbu či iný typ obsahu alebo ponecháte automatickú voľbu ekvalizéra. Zaujímavosťou je aj to, že reproduktory sú po stranách klávesnice. Výrobcovia sa postupne vracajú k tomuto trendu spred niekoľkých rokov.

Klávesnica je klasická zo séria IdeaPad a má dva stupne podsvietenia. Dobre spracovaný je aj touchpad a notebook sa ním dá ovládať, keď nemáte poruke myš.

Displej nie je dotykový, no aj tak sa dá otvoriť až na úroveň 180°. Či už to potrebujete alebo nie, je to výhoda v možnosti prispôsobiť si uhol otvorenia podľa seba.

Praktický pohľad

Grafická karta NVIDIA GeForce MX350 je výborná vec. Zvládne staršie hry aj pri náročnejšej grafike, napríklad Lara Croft and the Temple of Osiris, na plných detailoch. Jej využitie nájdete aj pri úpravách fotiek a oplatí sa ju vyžiť ako akcelerátor. Procesor od Intelu z desiatej generácie Core je už sám o sebe dosť výkonný.

Spotreba sa dá nastaviť, teda aj výkon. Pokojne si môžete z počítača spraviť tichý kancelársky nástroj. V režime úspory energie a nenáročnom používaní vydržal na jedno nabitie takmer 8 hodín a pri výraznejšom šetrení sa dá ísť ešte ďalej. Tichý režim sa dá zvoliť cez nástroj Lenovo Vantage, rovnako ako výkonný alebo využiť inteligentné chladenie. Počas záťaže je notebook počuť viac. V čase, keď nie je vyžadovaný vysoký výkon sa rýchlo vráti do tichého režimu a ventilátor sa ozve len sporadicky.

Nabíja sa cez USB-C a za hodinu ho nabijete na 80 %. Podpora rýchleho nabíjania sa tak celkom isto udomácnila pri nabíjaní cez uvedený konektor. Portová výbava je vyvážená, dalo by sa povedať, že v dnešných časoch aj nadštandardná. Tu sme ocenili predovšetkým to, že notebook je tenký. Zároveň ale nie tak zbytočne tenký, aby ste prišli o konektor USB 3.1. Tie sú tu hneď dva. Snímač odtlačkov tu nie je, ani nám vlastne nechýbal. Prihlasovanie tvárou s detektorom priblíženia je naozaj dobrá funkcia.

Model notebooku / ParameterLenovo Yoga Slim 7
ProcesorIntel Core i5-1065G7 1,3 ÷ 3,9 GHz, 8 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť16 GB DDR4 (max. 16 GB)
Pevný diskSK hynix, 512 GB SSD
Displej14″, IPS LCD, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaNVIDIA GeForce MX350, 2 GB VRAM
Porty2 × USB-C / TB + PD + DP, 2 × USB 3.1, HDMI, microSD, kombinovaný audio
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Home
Rozmery [mm]320 × 208 × 15
Hmotnosť [kg]1,4
ZapožičalDatacomp
Cena (EUR s DPH)1132
Model / TestyLenovo Yoga Slim 7
PCMark 10 – Kancelársky výkon4194
3DMark 11 – Herný výkon6086
VR Mark – Orange Room2192
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]764,3
Access time [ms]0,05
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]7:49
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]379,21
Faktor mobility5,58
thumbs-up-icon

Výhody

  • Tenké spracovanie
  • Konfigurácia s vyšším grafickým výkonom
  • Zväčša tichý
  • Podsvietená klávesnica
  • Automatické prihlasovanie cez IR kameru

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Lenovo Yoga Slim 7 je vyvážený notebook. Vyvážený v tom, že predstavuje akýsi univerzálny model pre každého, kto celkom nevie, čo chce. Máte tu vysoký výkon, je zároveň tichý, ľahký a tenký a zároveň to nie je extrém vo forme obmedzenia dostupnosti portov.

Cena: 1132 €

Zapožičal: Datacomp

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.