Hoci LG Q6 nie je jediný telefón, ktorý ponúka displej s tenkými rámikmi, je naozaj veľmi pekný. Dizajn Q6 vychádza z vlajkovej lode LG G6, telefón je však o niečo menší.

LG Q6 má iba o pár milimetrov väčšie rozmery ako iPhone 8, avšak ponúka 5,5-palcový displej. Na prednej strane nájdete aj štandardne umiestnený predný fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx, ktorý umožňuje zhotovovať aj 100° selfie fotky. Medzi režimami sa môžete prepínať. Vedľa fotoaparátu sa nachádza slúchadlo.

Zadná strana je vyrobená z plastu, ktorý je bohužiaľ náchylný na malé škrabance. Pritom samotný telefón ponúka podľa výrobcu zvýšenú odolnosť voči pádom či nárazom a odolnosť IP52 voči potu či kvapkám dažďa. Na zadnej strane nájdete 13 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/2.2 a nenápadný reproduktor. Reprodukcia zvuku má postačujúcu kvalitu, fotoaparát je nadpriemerný.

Na zadnej strane nenájdete ani napájacie tlačidlo, ktoré býva v prípade telefónov LG štandardne umiestnené na chrbte. V prípade modelu Q6 je umiestnené na pravom boku a neobsahuje snímač odtlačkov prstov. V praxi to znamená, že telefón budete odomykať zadávaním PIN kódu, hesla či vzorom. Avšak podobne ako iPhone X, aj LG Q6 umožňuje autentifikovať používateľa rozpoznávaním tváre.

Model telefónuLG Q6
Operačný systémAndroid 7.1.1
Formát SIM kartyNano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]3 / 32
ProcesorSnapdragon 435, 8-jadrový, 1,4 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,5 / 1080 × 2160
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 256 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.2, bgn, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video13 Mpx / Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát / video5 Mpx / HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]142 × 69 × 8,1 / 149
Konektormicro USB
ZapožičalLG Electronics
Cena [EUR s DPH]339
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score36945
PCMark for Android – Performance3453
3DMark Sling Shot Extreme – Total229
Graphic189
Physics899
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava3/5
Rýchlosť3/5
Výdrž4/5

Technológia v tomto prípade nie je natoľko prepracovaná, nečakajte žiadne pokročilé senzory či neurónovú sieť. LG Q6 na to nemá dostatočný výpočtový výkon ani ďalšiu výbavu a ani zodpovedajúcu cenu. V telefóne za odporúčaných 339 eur nájdete základnú technológiu rozpoznávania tváre, ktorá niekedy funguje rýchlo a spoľahlivo, inokedy však pomalšie. Zo zvedavosti sme ju radi používali, ale praktickejšie riešenie je použiť ochranný kód či vzor. Páčilo sa nám však, že telefón automaticky rozsvietil obrazovku, keď sme ho zdvihli zo stola a pokúšal sa autentifikovať tvár. Trochu to urýchlilo celý proces.

Počas testovania LG Q6 sme si zamilovali špičkový displej tohto telefónu. Pravdepodobne je (aktuálne) najlepší v rámci tejto cenovej kategórie. Okrem spomenutej 5,5-palcovej uhlopriečky ponúka rozlíšenie 1080 × 2160 px, pomer strán 18 : 9 a softvérové vyhladzovanie textu. S tým súvisí vynikajúca ergonómia, tento telefón sa komfortne drží aj v menšej ruke. Je to taký malý, šikovný telefón s veľkým displejom.

Škoda len procesora Snapdragon 435. V tejto cenovej rovine by sme čakali o niečo výkonnejšiu verziu 625. Telefón ponúka 3 GB RAM, 32 GB úložisko, microSD slot a microUSB konektor. Pomocou priloženej nabíjačky ho nabijete v priebehu 2 hodín, má 3000 mAh batériu s nadštandardnou výdržou.

Hodnotenie
+ kvalitné spracovanie,
+ vynikajúci displej,
+ dizajn a ergonómia,
– slabší procesor,
– zadný kryt sa ľahko poškriabe,
– pomalšie odomykanie tvárou

Cena: 339 EUR
Zapožičal: LG Electronics

Verdikt
LG Q6 sa nám subjektívne páčil. Kombinácia 5,5-palcového displeja v tele s rozmermi iPhonu funguje výborne. Telefón potešil dizajnom, ergonómiou a kvalitou displeja. Škoda pomalšieho procesora a zadnej strany, ktorá sa ľahko poškriabe. Ak vás zaujal LG Q6, odporúčame zvážiť aj vlajkovú loď LG G6, ktorá sa dá aktuálne kúpiť už od 430 eur. Priplatiť 100 eur sa v tomto prípade určite oplatí, získate oveľa viac muziky.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu telefónov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit