Hudobná lahôdka pre milovníkov dobrého zvuku. Reproduktor má tradičný drevený dizajn.

Obalený v tmavom dreve (MDF doska) a čiernej látke ukrývajúcej dva širokopásmové meniče s priemerom 58 mm. Dizajn je v miernom retro nádychu, je však nadmieru praktický. Výrobca pridal na spodnú stranu basový menič s priemerom 85 mm na vytvorenie skutočne hlbokého zvuku. Nezaberie veľa miesta a ovládanie má zboku. Je minimalistické a snaží sa nijako nenarúšať dizajn reproduktora. Potenciometrický ovládač slúži na úpravu hlasitosti, zatlačením sa menia vstupy. Na výber je Bluetooth s kodekom aptX od Qualcommu a štandardný 3,5 mm vstup.

Reproduktor sa dá umiestniť na stôl ako osobné audio, prípadne vedľa TV alebo kdekoľvek do miestnosti. Avšak aspoň pol metra nad zemou, aby sa zvuk šíril čo najlepšie. Magnat Classic má dobrý rozptyl zvuku a nepotrebujete ho nijako smerovať. Basový menič bol špeciálne navrhnutý tak, aby neprenášal veľké vibrácie a produkoval dostatočne dynamický zvuk.

Zvuk je totiž niečo, na čo sa môžete pri tomto reproduktore spoľahnúť. Stojí toľko, čo vybavenejšie multimediálne reproduktory. A tie sú dnes v móde. Na domáce počúvanie si tu ale kupujete zameranie na zvuk a cena sa premieta do konštrukcie a zvuku, nie napríklad do odolnosti voči vode. Také niečo tu nevyužijete. Odmenou je silný basový zážitok s veľkou dynamikou. Nie je vtieravý, ale vhodne dopĺňa zvyšné zvukové pásma. Stredy sú veľmi detailné a bude s istotou rozpoznávať jednotlivé tóny. Veľmi dobre sú na tom aj výšky, sú čisté, niekedy sme ich trošku tlmili ekvalizérom.

Označenie reproduktora  Technické parametreMagnat Prime Classic
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]40 ÷ 25 000
Výkon RMS [W]60
Aux ináno
Bluetootháno
Ovládaniehlasitosť, vstupy
Vyhotoveniedrevo / MDF
Rozmery [mm]339 × 155 × 162
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena/zvuk5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • kompaktné spracovanie a výkonný zvuk
  • žiadne rušivé prvky
  • minimálne vibrácie z basového meniča
  • výborný zvuk

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Verdikt

Magnat Prime Classic je cenový tip na domáci reproduktor, ktorý kvalitné hrá. Má vyvážený zvuk a minimalistický dizajn s retro prvkami. Veľmi pekný kus do vašej obývačky.

Cena: 199 EUR
Zapožičal: www.audio.sk

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.