Toto je reproduktor vhodný aj do menej priaznivých podmienok. Odolá náhodnému postriekaniu vodou a sčasti aj pádom.

Jeho telo je pogumované, prednú a zadnú časť tvorí kovová mriežka. Tá ukrýva dva meniče pracujúce v stereo režime v prednej časti a pasívny radiátor na zadnej strane. Balenie obsahuje aj prepojovací kábel, Bluetooth nie je jediný spôsob pripojenia k audiozariadeniu. Vedľa AUX vstupu je microUSB port a slot na microSD kartu. Všetky konektory sú zakryté gumovým krytom, aby chránili pred vodou alebo prachovými nečistotami.

Ovládanie je prostredníctvom súpravy piatich tlačidiel. Výrobca zdvojil funkcie tlačidiel hlasitosti a dajú sa použiť na prechod medzi skladbami. Je to vlastne ich primárna funkcia. Keďže sa dá reproduktor ovládať zo smartfónu, princíp ovládania priamo na jeho tele nám nijako neprekážal. Ocenili sme jeho úzky tvar. Nebude zavadzať na stole ani pri prenášaní. Na nerovných povrchoch ale nebude držať stabilne. Ľahko sa prevráti.

Zvukovo mu pri nízkych tónoch pomáha pasívny menič, no basy nie sú také dynamické. Zvuk je primeraný frekvenčnému rozsahu. Výšky sú zreteľnejšie ako stredy, no v zásade sme nenarazili na žiadny vyslovený nedostatok. Vyššia hlasitosť potlačí basy ešte viac. Na bežné počúvanie je zvuk postačujúci.

Označenie reproduktora  Technické parametreMaxton Cerro
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]80 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]16
Aux ináno
Bluetooth4.2
Slot na microSDáno
Výstup na slúchadlánie
AUX kábel v baleníáno
Ovládaniehlasitosť, hudba
Výdrž batérie [h]10
Vyhotovenieplast, kov
Rozmery [mm]165 × 77 × 44
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Pomer cena/možnosti4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • pogumované spracovanie
  • zvýšená odolnosť voči vlhkosti

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • tvrdé basy

Verdikt

Maxton Cerro je v prvom rade odolný reproduktor. Je určený do exteriéru. Výrobca z neho spravil štíhleho spoločníka. To mu ale sčasti uberá na stabilite. Nech je na rovnom povrchu, inak sa vám preváži a spadne. Má všetko, čo od zvuku očakávate. Teda až na jeden detail, basy sú príliš tvrdé.

Zapožičal: MaxTon

Cena: 38 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.