Microsoft Arc je názov myší, ktoré sú určené na prenášanie a ako doplnok mobilnej kancelárie. Môžete ich využívať aj doma, avšak svojím dizajnom sú určené najmä na časté nosenie a používanie v kombinácii s notebookom alebo konvertibilným tabletom.

Arc Mouse je najnovší model, ide o nástupcu myšky Arc Touch Mouse. V porovnaní s ňou sa líši najmä dizajnom tlačidiel. Nová Arc myš totiž obsahuje jedno veľké tlačidlo, ktoré v sebe obsahuje ľavé a pravé tlačidlo myši a tiež scrollovaciu dotykovú plochu. Myš umožňuje scrollovanie doľava a doprava a tiež aj hore a dole. Je však potrebné nainštalovať oficiálny softvér Microsoft Mouse and Keyboard Center, v opačnom prípade nám scrollovanie doľava/doprava nefungovalo.

Ľavé a pravé tlačidlo fungujú štandardne ako na ostatných myškách, a to aj napriek tomu, že nie sú vizuálne odlíšené. V rámci používania myši je ich stláčanie absolútne prirodzené a pohodlné. Pomocou spomenutého softvéru si tiež môžete priradiť akciu, ktorá sa aktivuje poklepaním tromi prstami na dotykovú plochu. Toto gesto môže fungovať ako stlačenie scrollovacieho kolieska, resp. stredného tlačidla. Tiež si môžete nastaviť kombináciu klávesov, ktorú toto gesto aktivuje.

Myšky Arc vždy vynikali svojím konceptom. Myš sa vypína takým spôsobom, že ju vystriete. Je to praktické, nakoľko jej tenká hrúbka umožňuje bezproblémové prenášanie. Zariadenie sa zapne ohnutím, čím sa vytvorí pomerne ergonomický tvar na používanie. Ergonómia myši nám vyhovovala, avšak používali sme ju najmä na cestách, kde sme brali do úvahy aj jej jednoduché prenášanie. Ak hľadáte primárne myš do kancelárie a nebudete ju nikam so sebou prenášať, je lepšie vybrať si niektorú z myšiek so štandardnou ergonómiou a konštrukciou. Na cesty však ide o ideálne riešenie, predchádzajúci model Arc Touch Mouse používame v redakcii dlhodobo.

Arc Mouse napájajú dve AAA batérie a s počítačom komunikuje cez rozhranie Bluetooth. Myš má hmotnosť iba 200 gramov, za zmienku stojí aj o trochu vyššia hlučnosť oboch tlačidiel pri stlačení v porovnaní s predchádzajúcim modelom aj inými mobilnými myškami.

Verdikt

Microsoft Arc Mouse je cestovná myš s výborným dizajnom. Je ľahko prenosná a disponuje jedným veľkým tlačidlom, ktoré v sebe obsahuje dvojicu hlavných myší a tiež scrollovaciu dotykovú plochu. Táto myš je ideálna na cesty, na každodenné používanie v kancelárii odporúčame štandardnú myš s lepšou ergonómiou.

Cena: 73,90 EUR

Zapožičal: Microsoft

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit