Prvý Mortal Kombat sa dostal na trh v roku 1992 a žáner bojových hier posunul na ďalšiu úroveň. Hra zaujala najmä svojou brutalitou, ktorá sa následne stala špecifická pre túto značku. Vytrhnuté končatiny či chrbtové kosti odlíšili tento titul od ostatných bojových hier na trhu.

Mortal Kombat 11 prináša známu hrateľnosť v modernejšom spracovaní a s drobnými úpravami hrateľnosti. Pomerne vysoké číslo za názvom vás možno prekvapí, ale pokiaľ ste v minulosti hrali hociktorý Mortal Kombat, v MK11 sa nestratíte. Sú tu však určité novinky, na ktoré si budete zvykať.

Mortal Kombat 11 obsahuje 25 hrateľných postáv, tri z nich sa v tejto sérii objavujú prvýkrát. Nechýbajú ani obľúbení hrdinovia, s ktorými sme bojovali už v dobách prvého MK. A hoci by ste od bojovej hry čakali najmä kvalitnú akciu, nový MK príjemne prekvapí aj z hľadiska príbehu. Nebudeme prezrádzať žiadne detaily, faktom je, že MK11 má najlepší príbeh, aký sme za posledné roky videli v bojových hrách.

A špičková je aj samotná akcia. Pocit z bitiek je jednoducho skvelý. Mortal Kombat 11 ponúka rýchlu a dynamickú bojovú akciu, ktorú v niektorých momentoch mierne narúšajú spomalené zábery praskajúcej čeľuste alebo rebier.

Mortal Kombat využíva pomerne jednoduché herné mechaniky, ich osvojenie si však predstavuje náročnejšiu úlohu, ako sa na prvý pohľad zdá. Jasné, môžete bojovať štýlom, že budete chaoticky stláčať všetky tlačidlá na ovládači. Väčší úspech a radosť z hry dosiahnete vtedy, keď začnete využívať blokovanie a sledovať útoky vášho súpera a adekvátne na ne reagovať. Vzhľadom na rýchle tempo hry je to niekedy naozaj náročné, avšak práve v tom spočíva čaro Mortal Kombatu.

Mortal Kombat 11 obsahuje niekoľko kontroverzných vlastností, ktoré si obľúbite alebo vám budú prekážať. V rámci samotného boja ide o tzv. Fatal Blows, čo je séria úderov, ktoré spôsobia veľké zranenie a môžu úplne zvrátiť vývoj bitky. Fatal Blows môžete aktivovať, keď je zdravie hrdinu na nízkej úrovni a pokiaľ sa mu váš protivník neuhne, pozriete si niekoľkosekundové brutálne animácie. Fatal Blows sú zábavné, keď hráte s kamarátom, avšak po pár stovkách zápasov môžu začať nudiť, ba až iritovať.

Mortal Kombat 11 ponúka množstvo obsahu. K dispozícii je príbehový režim a Tower režim a tiež aj tzv. Krypta, v ktorej sa budete na hrdinu pozerať z pohľadu tretej osoby a riešiť puzzle. Bojovať môžete aj proti ostatným hráčom, a to lokálne alebo cez internet. Jednoducho, MK11 ponúka viacero možností, ako sa zabaviť s bojovníkmi. Niekomu však nemusí vyhovovať pomalý postup v Tower režime.

MK11 predstavuje z hľadiska hrateľnosti a atmosféry výborné pokračovanie, ktoré poteší nielen fanúšikov značky, ale aj všetkých hráčov bojových hier. Monetizácia a pár dizajnových rozhodnutí nemusí vyhovovať každému, avšak ak berieme do úvahy dynamiku boja, v tomto smere MK11 exceluje.

thumbs-up-icon

Výhody

  • skvelá dynamika boja
  • audiovizuálne spracovanie
  • množstvo obsahu
  • prekvapujúco dobrý príbeh

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • monetizácia a pomalší postup pri odomykaní
  • Fatal Blows budete buď milovať alebo nenávidieť

Zapožičal: Cenega

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 59,99 €

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit