Fotografovanie a video

S týmto mobilom si spravíte pekné fotografie. Konfigurácia je 12 + 5 Mpx. Druhý fotoaparát zastáva úlohu na meranie vzdialenosti objektov. Vďaka tomu viete fotiť portréty s rozmazaným pozadím. Veľa závislí od svetla, ktoré pri ich vytváraní budete mať. Takisto aj pri jeho uhle. Nebavíme sa teraz o protisvetle. Tam si napodiv fotoaparát poradí veľmi dobre. Nízka cena smartfónu teda nedegradovala schopnosti fotoaparátu.

Práve naopak, výrobca sa snažil o jeho zachovanie s pôvodnou g6 Pluskou, no je tu menšie clonové číslo a nie ju funkcia Dual Pixel. To však nevadí, na bežných fotkách sme nemali veľmi šancu rozpoznať, či sme fotili g6 alebo modelom g6 Plus.

Na obrázku porovnanie zadnej strany s modelom moto e5, ktorý sa vyznačuje silnou batériou a super cenou. Prečítajte si jeho recenziu.

Poznať to je pri tmavších scénach. Tie boli s týmto smartfónom veľmi dobré.  Šum tu bol, s tým ale treba počítať. Skreslenie farebných odtieňov takisto. Pri večerných fotkách treba držať telefón stabilne a aj po dofotení chvíľu postáť na mieste bez pohnutia telefónu. Občas sa nám stalo, že sme boli rýchli a fotky boli rozmazané. So šmuhou presne po vzore sklopenia telefónu. Niektoré farby na denných fotkách vyzerali vyblednuté, typicky to vidno na scéne vodotryskov na našich testovacích fotkách.

Páčili sa nám režimy Zvýraznená farba alebo Vyrezanie. Všimnite si to na našich fotografiách kvetov. Nie vždy dosiahnete požadovaný efekt, najmä ak je štruktúra odtieňov vašej farby zložitejšia. Nakoniec sme si ale fotky nechali, pretože nám vytvorili pekný efekt. Aj to sa počíta.

Testovacie fotografie

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a hardvér
  2. Výbava, výkon, systém
  3. Fotografovanie a video
  4. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.