Uspieť na trhu s prenosnými hernými konzolami je náročná úloha.

Dominancia tabletov a smartfónov postupne vytlačila z trhu zariadenia ako PlayStation Vita. Nintendo však v tomto segmente stále žne úspechy a minulý mesiac uviedlo na trh už šiesty model z rodiny Nintendo 3DS.

Pôvodný model 3DS sa dostal na trh pred takmer 6,5 rokom a prišiel s konceptom 3D obrazu, ktorý vidíte aj bez 3D okuliarov. Konzola mala náročný začiatok predaja, ale časom sa dostavil očakávaný úspech. Nasledovali verzie XL, 2DS a neskôr aj reedícia s názvom New Nintendo 3DS XL. Najnovším prírastkom je New Nintendo 2DS XL, ktorý bude pre mnohých najlepšou edíciou konzoly Nintendo 3DS.

Malé prenosné Nintendo má hráčom stále čo ponúknuť

Dôvod je jednoduchý – ak nevyžadujete hranie v 3D, nové Nintendo 2DS XL ponúka nárast výkonu, veľký displej a potenciálne aj lepšiu výdrž batérie v porovnaní s 3DS. Priame porovnanie výdrže batérie sme síce nemali možnosť otestovať, avšak nová konzola je ľahšia a dizajnovo atraktívnejšia v porovnaní s novým 3DS XL. Práve zmena dizajnu je najpríjemnejšou novinkou, a to najmä v porovnaní s pôvodným 2DS, ktoré sa nedalo zaklápať a malo trochu nepraktický dizajn kvôli dosiahnutiu čo najnižšej ceny. Poteší aj prakticky umiestnená šachta pre stylus, ktorý je súčasťou každej konzoly.

Základom New Nintendo 2DS XL je dvojica displejov. Horný má uhlopriečku 4,88 palca a rozlíšenie 400 × 240. Spodný je 4,18-palcový, dotykový a s rozlíšením 320 × 240. Pre niekoho archaické rozlíšenie je typickou črtou pre Nintendo, ktoré vždy išlo cestou fungujúceho konceptu a zábavných hier, a to aj na úkor technických parametrov. Tiež netreba zabúdať na to, že základom tejto konzoly je 6,5-ročná platforma, ktorá však v prípade konzol s prívlastkom New dostala o niečo viac výkonu.

Hlavnou výhodou nového Nintenda 2DS XL je obrovská knižnica hier. Zahráte si hry, ktoré sú určené pre Nintendo DS, Nintendo 3DS aj New Nintendo 3DS. Ak vás niekedy lákalo Nintendo 3DS, teraz je ideálny čas na kúpu a zo šestice zariadení z rodiny 3DS odporúčame práve túto novinku. Nás v redakcii zaujala najviac.

Zapožičal: Nintendo
Hodnotenie: 4/5, 80 %
Cena: 140,90 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit