Prenosný reproduktor so všetkým, čo potrebujete a ešte s pár vecičkami navyše. Dá sa používať ako bezdrôtový alebo ako káblový s 3,5 mm audiokáblom. Ten je už v balení, rovnako ako aj nabíjací kábel USB-C.

Reproduktor nezmokne a nebojí sa vody ani prachu. Má certifikáciu IP67 a prežije prach, ale aj pád do bazéna. Pozor si treba dať len na to, aby ste mali konektory na zadnej strane zakryté. Dobre ukryté sú konektory na nabíjanie reproduktora, USB-A na nabíjanie iných zariadení, AUX ale aj slot na microSD kartu a ešte je tu FM rádio. Je tu široká podpora formátov, konkrétne MP3, WMA, WAV, APE a FLAC. Reproduktor sa dá používať aj bez pripojenia k externému zvuku. Má v sebe batériu s kapacitou 5000 mAh a je to vlastne zároveň powerbanka. Nabijete s ním napríklad telefón alebo iné zariadenie. Samotný vydrží od plného nabitia 15 hodín prehrávania hudby.

Všetky ovládacie prvky sú na hornej strane. Tu je aj ukazovateľ nabitia batérie. Používanie a ovládanie je tradičné. Tlačidlá na ovládanie hlasitosti slúžia na prechod medzi skladbami, dlhé stlačenie mení hlasitosť. Párovanie aj pripojenie je rovnako jednoduché, ako to u tohto typu reproduktorov býva. Používa štandard Bluetooth 5.0 a ak máte dva takéto reproduktory dajú sa bezdrôtovo prepojiť do jedného audiosystému, a to prostredníctvom TWS párovania ako pri skutočne bezdrôtových slúchadlách. Pri cene tohto modelu totiž nie je až také nereálne, aby ste mali dva.

Avšak zvuk samotný je už pri jednom kuse dostatočne silný, aby ste ho mohli používať vonku alebo vo väčšej miestnosti. Na to, že je strednej veľkosti zo série multimediálnych reproduktorov, je dosť hlasitý.

Samotný zvukový prejav je pomerne vyvážený. Na prednej strane máte dva širokospektrálne reproduktory s priemerom 57 mm a po bokoch pasívne žiariče nízkych tónov. Reproduktor má technológiu MaxxBass a na zosilnení basov to počuť. Isté rezervy sú v ich čistote a v menej výrazných stredoch. Inak sa na zvuk môžete spoľahnúť.

Zapožičal: Niceboy

Cena: 78 €

Verdikt

Niceboy RAZE 3 Titan je dobre vybavený reproduktor odolný voči vode. Má nabíjanie USB-C, čo chválime a ešte to stále nie je úplná samozrejmosť. Dobre hrá, hoci celkom dokonalý nie je, ale má nadštandardnú výbavu. To všetko za naozaj dobrú cenu.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.