Je to malý „krikľúň“ s mono meničom a pridaným pasívnym meničom na zadnej strane. Výrobca ho poňal na pohľad minimalisticky, no pridal mu všetky podstatné možnosti. Aspoň v tomto segmente. Je tu slot na microSD karty, pripojenie USB flashdisku a microUSB na nabíjanie. AUX vstup teraz výrobca vynechal. Treba sa spoľahnúť na Bluetooth. V rámci celkových možností je tu integrované aj FM rádio.

Ovládanie je multifunkčné. Štvorica tlačidiel slúži na ovládanie reproduktora vo všetkých režimoch.

Nenápadný reproduktor, ktorý umiestnite kamkoľvek a ešte sa vám zmestí aj do vrecka nohavíc. Ovládanie sa dá rýchlo naučiť, ocenili by sme ale viac samostatných tlačidiel. Ovládanie hudby sme však väčšinou vykonávali cez smartfón, reproduktor nie je potrebný. Takisto aj v tomto prípade slúžia tlačidlá ovládania hlasitosti primárne na posúvanie medzi skladbami. Až ich dlhšie podržanie mení hlasitosť reproduktora a zároveň silu výstupu zo smartfónu. Nie je tu nezávislé nastavenie zvuku pri spárovaní cez Bluetooth.

Po zvukovej stránke je reproduktor prekvapením. Má síce len jeden menič, no pasívny menič ho trochu zachraňuje. Basy sú tvrdé a výšky sú niekedy až príliš zreteľné. Čím vyššia hlasitosť, tým viac si uvedomíte intenzitu vysokých tónov. Stredy nie sú príliš vykreslené.

Označenie reproduktora  Technické parametreNiceboy RAZE Mini
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]280 ÷ 16 000
Výkon RMS [W]5
Aux ináno
Bluetooth4.2
Slot na microSDáno
Výstup na slúchadlánie
AUX kábel v balenínie
Ovládaniehlasitosť, hudba
Výdrž batérie [h]5
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]92 × 92 × 46
Hodnotenie
Kvalita zvuku2/5
Pomer cena/možnosti5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalita spracovania
  • celková výbava

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • potlačené stredy
  • tvrdé basy

Verdikt

Niceboy RAZE Mini má veľa funkcií, tak ako iné reproduktory z tejto kategórie. Zaujme veľmi dobrou cenou, treba ale vziať do úvahy určité nepresnosti. O basy neprídete vďaka pasívnemu meniču, avšak nie sú také dynamické, ako by sme si priali.

Zapožičal: Niceboy

Cena: 29 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.