Extra štedrá výbava za super cenu. Budete ale musieť oželieť iné vlastnosti. Dizajnovo zaujímavý telefón, ktorý sa dobre drží v ruke.

Vďaka displeju s pomerom strán 19,5 : 9 je úzky a aj pri jeho dĺžke nepôsobí tak obrovsky. Na hornú časť displeja napriek tomu nedočiahnete. Výrez v tvare kvapôčky v sebe obsahuje selfie fotoaparát s rozlíšením 25 Mpx.

Výrobca si dal záležať na výzore a zadná strana má odlesky s vejárovým efektom. Vyzerá to veľmi pekne a najmä je to ďalšie originálne spracovanie. Špecialitou navyše je prelínanie modrej a fialovej farby. Toto sa týka farebného vyhotovenia Blue twilight, no kúpiť sa dá aj konzervatívnejšie farebné ladenie v čiernej farbe.

NOA F10 Pro má rýchle nabíjanie cez USB-C port a takisto aj bezdrôtové nabíjanie. Na spodnej hrane je 3,5 mm konektor. Fotoaparát na zadnej strane je umiestnený zvislo a má duálny LED blesk. Čítačka odtlačkov je ľahko dostupná, takisto vzadu. Dá sa použiť aj na ovládanie gestami. Smartfón sa dá odomykať aj tvárou, ale čítačkou nám to prišlo rýchlejšie. V oblasti hardvérovej výbavy sú tu dve zaujímavosti. Jednou je integrácia 8 GB RAM.

To je naozaj nadštandardná kapacita. Otázkou je, či je to potrebné. Avšak, ak si máme zvoliť medzi honbou za megapixelmi vo fotoaparáte alebo väčšou kapacitou RAM, berieme RAM. V praxi sme nemali s telefónom takmer žiadne ťažkosti s plynulosťou aplikácií. Ich spustenie bolo niekedy pomalšie, kvôli procesoru Helio P60 určenému pre strednú triedu.

Rozhranie Androidu výrobca nijak závažne nemení. Používa čistý Android. Výčitky máme k nedokonalému prekladu niektorých funkcií. Na základe ikon a ich polohe menu ľahko zistíte, čo tým výrobca myslel. Druhá výčitka v oblasti softvérového spracovania mieri k fotoaparátu. Prepínanie režimov je veľmi pomalé a nedajú sa preskočiť. Doľava alebo doprava si musíte prejsť všetkými. Nefunguje tu rýchly pohyb na preskočenie dvoch-troch režimov naraz.

Fotoaparát má špeciálny nočný režim, čo je dnes veľmi žiadaná funkcia. Takisto má podporu umelej inteligencie na rozpoznávanie objektov fotenia. Rozpozná scény ako oblohu, noc, jedlo, kvety, súmrak, pláž alebo napríklad portréty. Vytvoriť si môžete aj superdetailnú fotografiu s rozlíšením 96 Mpx.

Model telefónuNOA F10 Pro
Operačný systémAndroid 9, aktualizácie 5. 4. 2019
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]8 / 128
Procesor [max. frekvencia]MediaTek Helio P60,           8-jadrový, 2 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]6,3 / 1080 × 2340, 19,5 : 9
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 128 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFCáno, ABGNac, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video21 + 16 + 5 Mpx, Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát / video32 Mpx, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 4000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]156 × 74 × 8 / 183
KonektorUSB-C
ZapožičalNOA
Cena [EUR s DPH]299
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score137415
PCMark for Android – Performance7887
3DMark Sling Shot Extreme – Total1131
Graphic977
Physics2521
VRMark Amber Room – Total1232
A1 SD Bench – RAM [MB/s]5892
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]186 / 229
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava3/5
Rýchlosť3/5
Výdrž4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Nešmýka sa
  • Kvapôčkový výrez
  • 8 GB RAM
  • Cena
  • Možnosti fotografovania

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nedokonalé preklady do slovenčiny
  • Pomalé prepínanie režimov vo fotoaparáte

Verdikt

NOA F10 Pro je cenový tip na smartfón za 300 eur. Nie je dokonalý, ale má nadštandardnú výbavu. Napríklad 8 GB RAM, možnosť spraviť extra detailnú fotku s rozlíšením 96 Mpx a nočný režim. Kvalita fotografií je veľmi dobrá a na fotoaparát sa môžete spoľahnúť. Škoda len pomalého prepínania režimov.

Cena: 299 €

Zapožičal: NOA

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.