Slúchadlá s aktívnym odhlučnením a za veľmi prijateľnú cenu. Keď si zoberieme, že práve ANC je najviac hodnotená funkcia, je cena týchto slúchadiel viac ako veľmi dobrá.

Ide o model na hlavu, ktorý obklopí celé vaše uši. Vhodný na dlhšie nosenie, keďže prítlak tu nie je taký silný. Zväčšením spojovacieho mosta sa dá čiastočné upraviť prítlak mušlí bez toho, aby vám nakoniec padli z hlavy.

Výrobca ovládacie prvky rozložil na obe mušle. Pravá má prepínač aktívneho odhlučnenia a nabíjací konektor USB-C. Ľavá strana zase tlačidlá na úpravu hlasitosti a multifunkčné tlačidlo s hlavnou funkciou zapnutia slúchadiel.

Vyhotovenie je tradičné a mušle sa dajú otočiť na plocho a ešte zohnúť v spojovacom oblúku. Súčasťou balenia je vrecko na prenášanie, ktoré ich bude chrániť. Mušle sa dajú korigovať vo zvislom stave, vertikálny spôsob korekcie smeru tu nie je. To však nebýva takmer na žiadnych slúchadlách. Celkovo sa dobre nosia a už samotný fakt, že majú pamäťovú penu, tvorí časť odhlučnenia.

Nastavenie veľkosti spojovacieho oblúka je dostatočne pevné, aj po zložení z hlavy si pamätá nastavenú veľkosť. Výrobca pribalil aj audio kábel. Dajú sa použiť ako klasické drôtové. Tiež môžete kombinovať zapnuté BT, alebo iba zapnuté ANC, ak ich máte prepojené káblom. Takto sa dostanete na 50 hodín výdrže. Ak budú použité cez BT 5.0 ale s vypnutým odhlučnením, spravíte 30 hodín. Kompletne zapnuté vydržia do 20 hodín prehrávania hudby.

Dve úzko súvisiace veci. Slúchadlá hrajú najlepšie pri zapnutom odhlučnení. Je to jav, s ktorým sa občas ešte stretnete. V opačnom prípade je zvuk mierne skreslený, no postrehnete to najmä zapnutím ANC. Vtedy akoby sa viac upraví a usadí. Na lepšie znenie zvuku treba zapnúť odhlučnenie. Tým sa síce dostanete na nižšiu výdrž, no s tým počítate. Vo svojej podstate si nekupujete slúchadlá s ANC na to, aby ste ho mali vypnuté. Nakoniec výdrž okolo 20 hodín je štandardný čas. Nabíjanie cez USB-C je takisto niečo, čo vám nebude komplikovať používanie.

Miestami sú slúchadlá výraznejšie vo vyšších tónoch. To si ľahko upravíte ekvalizérom, stačí pridať basy a máte nízke tóny podľa vášho štýlu, no stále jasné výšky a stredy.

thumbs-up-icon

Výhody

  • ANC za vynikajúcu cenu
  • Pohodlné na nosenie
  • Nabíjanie cez USB-C
  • Pamäťová pena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Výraznejší prejav vo vyšších tónoch

Verdikt

OneOdio A30 máte za veľmi dobrú cenu. Ku konštrukcii niet čo dodať. Je štandardná a slúchadlá netlačia. Ku zvuku len jedna pripomienka a to, že bez ANC budete mať mierne skreslenejší zvuk. To by nemusel byť zásadný problém, keďže práve preto si kupujete ANC slúchadlá, aby ste ho mali aktívny.

Zapožičal: OneOdio

Cena: 45 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.