Philips 272B7QUBHEB je moderne vybavený monitor, ktorý je vhodný do kancelárie aj do domácnosti. Ponúka 27-palcový IPS panel s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov a 75 Hz obnovovacou frekvenciou. Obrazovku chválime za 100 % pokrytie farebného priestoru sRGB a pomerne vysoké hodnoty pokrytia dosahuje aj v prípade ostatných farebných priestorov. Veľmi dobré sú aj pozorovacie uhly a rovnomernosť zobrazenia.

Philips 272B7QUBHEB stavia svoj úspech na kvalitnom displeji, avšak nezaostáva ani z hľadiska ostatných parametrov. Stojan umožňuje nastavenie výšky, náklonu a natočenia. Obrazovku môžete používať aj v režime na výšku. Rámiky okolo displeja sú ultratenké, takže monitor pôsobí moderne. A vo výbave má aj senzor, ktorý zisťuje prítomnosť používateľa pred obrazovkou a podľa toho upravuje nastavenie jasu. Táto funkcia šetrí náklady na energiu, môžete si ju vypnúť alebo zapnúť.

Monitor chválime za vysoký maximálny jas a výborný kontrast. Portová výbava je skutočne bohatá, k dispozícii je DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 a tiež aj DisplayPort výstup. Pomocou neho môžete k Philips 272B7QUBHEB pripojiť ďalší monitor.

Philips 272B7QUBHEB

Philips 272B7QUBHEB, Zdroj: Philips

Vo výbave monitora sa nachádza aj USB hub so štvoricou USB 3.2 portov, ethernet, USB-C port a dokonca aj napájací port. Dokovanie cez USB-C je v prípade tohto monitora dôležitá vlastnosť, pričom k monitoru môžete pripojiť počítač, ktorý obsahuje USB-C port alebo tradičný USB port. Súčasťou balenia je kábel s tradičným USB konektorom na jednej strane a USB-C koncovkou na druhej strane. Potenciál USB-C dokovacej stanice tak využijete bez ohľadu na váš počítač. Monitor dokáže cez USB-C nabíjať s výkonom až 65 W.

Philips 272B7QUBHEB

Philips 272B7QUBHEB, Zdroj: Philips

Súčasťou Philipsu 272B7QUBHEB je 2,0 Mpx webkamera s rozlíšením Full HD, ktorá podporuje biometrické odomykanie cez Windows Hello. Kvalita tejto kamery nie je príliš vysoká, avšak svoj účel splní a na občasné videohovory poslúži. Pokiaľ však komunikujete cez video pravidelne a vyžadujete vysokú kvalitu, odporúčame zakúpiť samostatné príslušenstvo.

ModelPhilips 272B7QUBHEB
Veľkosť a typ panela27″, IPS, 2560 × 1440 px, 75 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva113,42 až 497,26 cd/m2, 5 ms
Pokrytie farebného priestoru99,9 % sRGB, 86,6 % Adobe RGB, 94,3 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, dokovanie cez USB pre všetky počítače, senzor šetrenia energie, webkamera
KonektivitaHDMI 1.4, DisplayPort 1.2, DisplayPort výstup, USB-C, 4× USB 3.2, ethernet, napájací port, 3,5 mm jack
thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalitný IPS panel
  • praktická výbava monitora
  • USB dokovanie pre všetky počítače

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • kvalita zabudovanej webkamery neohúri

Verdikt

Philips 272B7QUBHEB je praktický a moderne vybavený monitor. Chválime kvalitu IPS displeja a tiež aj praktickú výbavu od všestranného stojana cez užitočné USB dokovanie pre všetky počítače. K tomuto monitoru pripojíte cez USB kábel ľubovoľný počítač a je to užitočná funkcia.

Cena: 539 €

Zapožičal: Philips

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit