Televízory so značkou Philips vyrába spoločnosť TP Vision a veľmi dobre vie, čo dnes ľudia očakávajú od televízora. Výborný obraz, možnosť prezerania nelineárnej televízie plus YouTube, a to všetko za dostupnú cenu. To presne je aj sústredené do televízora Philips OLED 804.

Philips OLED 804 s bohatou zbierkou aplikačnej výbavy

Ide o televízor s OLED panelom a technologicky je založený na operačnom systéme Android 9.0. Jeho výnimočnosťou je Ambilight – trojstranové podsvietenie, ktoré virtuálne rozširuje veľkosť displeja. S funkciou Ambilight vás filmy a hry zaujmú viac. Nastaviť si ho môžete napr. tak, že hudbu bude sprevádzať svetelná šou. Pri ďalšom nastavení LED diódy okolo okrajov televízora odrážajú farby na obrazovke na steny a do miestnosti podľa toho, ako sa mení obraz.

Takéto sú možnosti nastavenia systému Ambilight

V prípade modelu Philips TV 804 je k dispozícii podpora zvuku a formátov videa od spoločnosti Dolby a tiež HDR 10. Nám sa páčil kontrast, jas a tiež farby, ktoré dosť dobre odrážajú zámery tvorcu filmu, ale tiež priestorný a hlboký zvuk. Základom kvalitného obrazu je OLED panel a spracovanie obrazu 4-jadrovým procesorom P5. Ocenili sme predovšetkým prvotriednu čiernu. Hudobnú časť má na starosti systém 2 × 10 W reproduktorov + 30 W subwoofer. Zvuk je naozaj veľmi dobrý na televízor v tejto cene.

Na Philips OLED 804 si s výhodu pozriete filmy z Netflixu

Vďaka Androidu 9.0 sa veľmi ľahko nastaví tento televízor po spárovaním s mobilom. Získate tak napr. cez mobil aktivovanú aplikáciu Netflix alebo YouTube. V podstate nemusíte zadávať žiadne prístupové heslá, všetko sa prenesie z mobilu. Používanie Philips Smart TV je potešením, využiť sa dá aj hlasové ovládanie cez Google Asisstant.

Najzaujímavejšie diaľkové ovládanie aj s Qwerty klávesnicou

Zaujímavosťou je diaľkové ovládanie, ktoré má na opačnej strane Qwerty klávesnicu. To využijete napr. pri zadávaní adresy webovej stránky alebo pri vyhľadaní filmu či videa na Netflix alebo YouTube. Diaľkové ovládanie má tiež rýchle klávesy pre Netflix a Rakuten TV.

Cena: 65-palcová verzia – 2699 €, 55-palcová verzia – 1699 €

Zapožičal: TP Vision/Philips

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.