Tento model slúchadiel je určený náročným používateľom.

Takým, ktorí si chcú vychutnať kvalitný zvuk a ideálne majú špeciálne zariadenie. Nemusí ísť nutne o domáci audiosystém, pokojne to môže byť prenosný prehrávač Pioneer XDP-100R-K, ktorý predstavujeme nižšie v článku.

Slúchadlá vyzerajú robustne a dizajnovo patria medzi to lepšie, čo na trhu nájdete. Je tu veľa detailov, s ktorými sa výrobca vyhral, na konštrukcii mohol zapracovať ešte viac. Páčilo sa nám prichytenie odnímateľného kábla. Na strane slúchadiel je 3,5 mm audiokonektor s aretačným systémom. Po zasunutí do konektora, treba kábel otočením uchytiť. Na druhom konci je zahnutý do tvaru L. Systém pripojenia z jednej mušle je dobrá vec a patrí už k  štandardu vedenia kábla zo slúchadiel. Jeho výhodou je, že sa nezamotáva. Je však nepoddajný a hrubší, občas vám môže prekážať.

Konštrukcia

Slúchadlá majú 40 mm meniče a vyhotovené sú ako circum-aural. Vaše uši sa do slúchadiel kompletne ukryjú. Pri nosení so sebou ich môžete úplne poskladať. Dajú sa prenášať naplocho stočením mušlí o 90° alebo ich ešte zložiť v spojovacom moste. Majú nízku hmotnosť –  240 gramov a na hlave ich nebudete výrazne pociťovať. Náušníky majú zosilnené polstrovanie z kože a vnútro je vyplnené pamäťovou penou. V tomto smere nemáme slúchadlám čo vytknúť. Dokonale filtrujú okolité ruchy od vlastnej reprodukcie. Jedinou nevýhodou je zvláštny prítlak mušlí. Nie je taký silný ako v iných prípadoch a je nerovnomerný. Polstrovanie na spojovacom moste je mierne, ale aj tu je koža.

Zvuk

Reprodukcia hudby je veľmi dobrá, s dôrazom na detaily. Odpovedá tomu aj frekvenčný rozsah od 7 do 50 000 Hz. Slúchadlá majú veľmi zreteľné stredy a výšky. Basy sú dostatočne dynamické a nijako sa netlačia dopredu. Tým získate prirodzene znejúci zvuk bez deformácií. Kto potrebuje, má možnosť zosilniť výsledok ekvalizérom. Reprodukcia je naozaj výborná, stabilita zvuku umocňuje celkový zážitok. Odhlučnenie vlastnej reprodukcie dáva voľnosť v tom, ako veľmi hlasnú chcete mať reprodukciu.

Hodnotenie

+ robustná konštrukcia, jemné polstrovanie, pamäťová pena, špičkový zvuk
– menej pohodlné na dlhé nosenie

Cena: 249 EUR
Zapožičal: BaSys

Verdikt

Pioneer SE-MHR5 sú slúchadlá pre najnáročnejších používateľov. Kvalita zvuku je výborná a vychutnáte si s nimi naozaj detailný zvuk. Dokonalé sú po stránke zvuku, priali by sme si aj ich pohodlnejšie nosenie.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.