Toto je sieťovo poriadne vybavený reproduktor.

Jednak podporuje Wi-Fi a Bluetooth a zároveň má aj linkový vstup. Je to dizajnová záležitosť a je na výber v bielej a čiernej farbe. Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, je to prenosný reproduktor. V zadnej strane je kožené pútko na ľahšie prenášanie. Má vlastný akumulátor, ktorý umožní napájanie po dobu 20 hodín.

Reproduktor je zložený z jedného 20 mm výškového meniča a 115 mm stredobasového meniča. Vďaka tomu získate solídny zvuk aj z takto rozloženej zostavy meničov. Ak by ste si kúpili dva, môžete si vytvoriť skutočné stereo. Po konštrukčnej stránke vyzerá reproduktor veľmi dobre. Subjektívne sa nám viac páčil v krémovo bielej farbe.

Zadná strana reproduktora pôsobí industriálne. Je tu tlačidlo na párovanie cez Bluetooth, WPS na pripojenie k Wi-Fi, USB port 5V / 1 A na nabíjanie zariadení a výduch stredobasového meniča. Horná strana má ovládací panel s tlačidlami na výber vstupu, ovládanie hlasitosti a štyri na uloženie hudobnej predvoľby.

Hudobne sa nám pozdával pri nižších až stredných hlasitostiach. Skreslenie zvuku bolo minimálne. Zvuk z výškového meniča bol zreteľný, avšak pri odstúpení od reproduktora sme pociťovali jemne zastreté výšky. Vtedy sme totiž vnímali spojenie s druhým meničom.

Hodnotenie:

+ spracovanie a dizajn, ovládanie a možnosti vstupu
– aplikácia BREEZE Player, skreslený prejav v oblasti výšok

Cena: 299 EUR
Zapožičal: Floydcom

Verdikt

Quadral Breeze One je reproduktor s možnosťou prenášania. Má tradičný dizajn, ktorý ho radí do vyššieho segmentu. Keď ho raz nastavíte, dá sa dobre používať.

Označenie reproduktora / Technické parametreQuadral Breeze One
Typ1.1
Aux ináno
LAN / Wi-Fi / Bluetoothnie / nie / áno
Ovládaniehlasitosť, hudba, predvoľby
Výdrž na akumulátor [hod.]20
Vyhotoveniedrevo
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon3/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]299

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.