Tento reproduktor je určený pre náročnejších poslucháčov.

Zvuk z neho na nás urobil podstatne lepší dojem. Avšak neubránili sme sa pocitu z prenikavých výšok. Konštrukcia je podobná ako pri menšom modeli One. Zadná strana je identická s modelom One. Tento je jednoducho povedané väčší. Má teda dva 20 mm výškové meniče, dva stredobasové meniče a navyše jeden zadný basový. Zvuk je podstatne mohutnejší a dynamickejší. V tomto smere sme s ním boli naozaj spokojní.

Dá sa používať horizontálne alebo vertikálne. Na dlhšej strane má gumové podložky a takisto na jednej kratšej. Budete ho teda vedieť správne postaviť. Na výšku hrá lepšie. Ak ho budeme mať v poličke aspoň jeden meter nad zemou, naležato bude šíriť zvuk do priestoru a budete spokojní. Ak si ho postavíte na zem, tak jednoznačne ho odporúčame dať do vertikálnej polohy.

Tak ako One aj Two, dá sa ovládať mobilnou aplikáciou BREEZE Player, ktorá sa postará o reprodukciu hudby cez rôzne služby (ich aplikácie treba mať nainštalované) a tiež k pripojeniu na Wi-Fi alebo Bluetooth. My sme mali oba reproduktory, a tak sme ich mohli spojiť do rozšíreného stereo režimu. Zvuk bol veľmi dobrý, v tomto prípade bez výhrad. Avšak párovať by sme mali ideálne dva rovnaké modely. Pripojenie k Wi-Fi sieti nebolo zložité, no mali sme s tým mierne problémy a nešlo to tak jednoducho, ako pri iných značkách.

Aplikácia po spárovaní oboch reproduktorov nezmení systémové ovládanie hlasitosti na jednotné, ak sme mimo nej. To znamená, že sme zvýšili hlasitosť len jedného reproduktora. Toho, ktorý bol cez Spotify primárne pripojený. Až v aplikácii BREEZE Player fungovala zmena hlasitosti pre oba reproduktory cez tlačidlo na telefóne. Na tomto treba ešte zapracovať.

Hodnotenie:

+ kvalita zvuku, dizajn a spracovanie, ovládanie a možnosti vstupu
– ovládanie cez mobilnú aplikáciu

Cena: 449 EUR
Zapožičal: Floydcom

Verdikt

Quadral Breeze Two je vyváženejší reproduktor. Niet sa čomu čudovať. Výbava meničov poskytne lepší zvukový prejav. Ocenili sme jeho výšku, a teda možnosť použitia vo vertikálnej polohe. Ak sa vám páči niektorý z reproduktorov BREEZE, prihovárame sa za tento. Je drahší ale získate výborný zvuk.

Označenie reproduktora / Technické parametreQuadral Breeze Two
Typ2.0
Aux ináno
LAN / Wi-Fi / Bluetootháno / áno / áno
Ovládaniehlasitosť, hudba, predvoľby
Výdrž na akumulátor [hod.]25
Vyhotoveniedrevo
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon3/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]449

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Quadral Breeze One: Dizajnový reproduktor s možnosťou prenášania

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.