Ďalšia generácia slúchadiel Buds od Samsungu vyvinutých so znalosťami firmy AKG. Nemajú také aktívne odhlučnenie, ako sme možno očakávali, no išli iným smerom. Našťastie. Sme radi, že sa výrobca sústredil na praktickejšiu stránku a tou je výdrž.

Na jedno nabitie vám vydržia až 11 hodín a kolíska ich nabije ešte raz na ďalších 11 hodín počúvania. Máte tak celkom 22 hodín bez potreby nabíjania. Kolíska sa dá nabíjať cez USB-C, podobne ako minuloročná generácia, tiež aj bezdrôtovo.

Napríklad priložením na zadnú stranu smartfónov Samsung Galaxy S10 a vyšších vrátane edícií Note alebo iných značiek s podporovanou technológiou Bezdrôtový PowerShare. Ocenili sme aj to, že za tri minúty ich nabijete na hodinu prehrávania. Je to praktickejšie ako ANC, ktoré až tak nepotrebujeme a slúchadlá by vydržali prinajlepšom štyri hodiny.

Konštrukcia je identická ako v minulej verzii, vo vnútri je však väčšia batéria a zmenil sa systém reproduktorov. Teraz sú tu samostatný výškový a basový menič. Kolíska má tlačidlá L a R na zistenie úrovne nabitia každého slúchadla. Ocenili sme aj to, že teraz aj kolíska vysiela informáciu o stave jej akumulátora. V aplikácii Samsung Wearable sa zobrazuje nielen stav každého slúchadla, ale aj kolísky. Dotyková podložka zostala, takisto aj možnosť jej vypnutia. Pribudla možnosť zapnúť aplikáciu Spotify, ak dotyku pridelíte takúto funkciu. Je to na vás, viac by sme ale prijali, keby sme si mohli zvoliť spustenie vlastnej aplikácie.

Párovanie so smartfónom je bezchybné, takisto aj s Windows 10 a zapnutou funkciou rýchleho párovania.

Vylepšenie sa dotýka aj snímania okolitých zvukov. Nie je tu síce funkcia opačnej fázy zvuku na odstránenie rušenia zvonku, no máte lepšie nastavenia, čo budete počuť. Buds+ sú vďaka gumovým násadám po obvode vhodné aj na športovanie. Na ulici alebo v inom prostredí budete počuť hudbu, ale aj to, čo sa deje okolo vás. Aplikácia ponúka detailnejšie nastavenia. Ale len v prípade nových Buds+. Ak totiž pripojíte pôvodný model Buds, aplikácia zobrazí mierne upravené rozhranie. Také, ktoré odpovedá možnostiam a funkčnej výbave minuloročných slúchadiel.

Zaujímavosťou je herný režim, ktorý skracuje latenciu zvukového prenosu. Toto je pri hrách veľmi dôležité, inak sa pri Bluetooth bude objavovať mierne oneskorenie zvuku voči hre a budete to poznať.

Zvuková stránka je vynikajúca. Slúchadlá majú vyvážený prejav, upraviť ho môžete v aplikácii vstavaným ekvalizérom. Na jednu stranu máte čistý zvuk pri vysokých tónoch, zároveň ale môžete zdvihnúť intenzitu basov. A sú poriadne dunivé a dostatočne dynamické. Je pravda, že len veľmi ťažko by sme porovnali, ktoré slúchadlá hrajú. Či ide o Buds alebo Buds+. Rozdiely by sa našli v basovom prejave v prospech novinky. V slepom teste by sme asi nevedeli posúdiť, ktoré máme v uchu.

Názov modelu / Technické parametreSamsung Galaxy Buds+
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]výrobca neudáva
Typ konektoranemá
NFCnemá
Nabíjací konektorUSB-C, kolíska
Výdrž batérie [hod.]11
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]169,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Dobre držia v ušiach
  • Výdrž až 11 hodín na jedno nabitie
  • Spôsob ovládania, možnosť vypnúť dotykovú podložku
  • Výborný zvuk

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Okrem Spotify sa nedá definovať iná aplikácia na spustenie
  • Horšie spracovanie tlačidiel L a R vo vnútri kolísky

Verdikt

Samsung Galaxy Buds+ sú výbornou voľbou v segmente skutočne bezdrôtových slúchadiel. Na trhu nájdete slúchadlá, ktoré ich kolíska nabije viackrát. Táto je ale taká šikovná, že sa zmestí do vrecka a nebude vám zavadzať. Nemajú aktívne odhlučnenie, ale idú cestou dlhej výdrže. To sme ocenili viac. Kvalita zvuku je výborná, z tohto hľadiska ich tiež odporúčame.

Zapožičal: Samsung

Cena: 169 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.