Najnovšia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel tak, ako si ich predstavuje Samsung. Predstavy tejto firmy sa uberajú správnym smerom a ide o dokonalé slúchadlá.

Ideálna voľba pre každého, kto chce špičkový produkt, no Apple AirPods nemohol využívať. Napríklad kvôli tomu, že vypadávali z ucha. Párovanie je extra jednoduché. Otvoríte nabíjaciu kolísku a pripojíte cez Bluetooth. Samsung sa na slúchadlá v dosahu priamo opýta, iné smartfóny ich uvidia v nastaveniach Bluetooth. Jednoduchšie párovanie vo svete Androidu ste ešte nevideli.

Nové slúchadlá držia v uchu pevne, sú teda vhodné aj na športovanie. Dobre sa nosia aj pod čiapkou alebo čelenkou. Nás ale najviac potešila výdrž, ktorej maximum je šesť hodín. V praxi to bude o trochu menej, ale konečne sú tu malé slúchadlá, ktoré nemusíte tak často nabíjať. Vydržia nielen tréning, ale aj dlhšiu služobnú cestu alebo klasické cestovanie do práce.

Nemajú toľko funkcií ako minuloročný model, popravde, toto nám ani nechýbalo. Športový náramok má každý, kto chce pri športe sledovať štatistiku, nepotrebuje na to slúchadlá. V minulosti mali kvôli mnohým meraniam a senzorom vysoko limitovanú výdrž do dvoch hodín.

Nabíjacia kolíska je taká malá, že sa nám zmestila do vrecka na nohaviciach. Nabije slúchadlá jedenkrát a je tu ešte nejaká rezerva na malé dobitie. Samotná kolíska sa nabíja cez USB-C konektor, da sa ale nabíjať bezdrôtovo, napríklad zo zadnej strany smartfónu Samsung Galaxy S10. Dá sa s nimi telefonovať a používať ich aj v režime okolitého zvuku. Ideálne, ak chcete počúvať hudbu a zároveň potrebujete vedieť, čo sa okolo vás deje. Horná strana mušle má dotykovú plochu chránenú sklom Gorilla Glass 3. To, ako sa bude dotyková plocha správať, sa dá nastaviť cez softvér Galaxy Wearable. Môžete ju aj vypnúť. Cez túto aplikáciu sa dajú nastaviť oznámenia, ktoré budete mať prečítané do slúchadiel. Aplikácie si vyberáte sami, prípadne sa dajú oznámenia celkovo vypnúť. Nechýba ani podpora digitálneho asistenta.

Veľmi pohodlne sa nosia a v balení sú tri veľkosti silikónových návlekov aj aretačných prúžkov. Slúchadlá sa dajú nosiť celý deň bez toho, aby vás svrbelo ucho, prekážali vám vo vnútri ucha alebo nejak inak limitovali. Tesnia ale veľmi dobre. Už samotné vloženie do ucha odhluční viac ako polovicu hluku z okolia. Po zapnutí hudby nebudete počuť takmer nič. Na cestovanie ich jednoznačne odporúčame. Po vybratí z ucha sa reprodukcia hudby automaticky pozastaví.

Kvalita zvuku je vynikajúca. Výrazne lepšia ako v minulosti, hoci aj tam sme si reprodukciu pochvaľovali. S detailnosťou reprodukcie sme boli nadmieru spokojní. Rovnako aj so stabilitou spojenia. Nevypadlo ani raz, a to v rôznych miestach, kde iné slúchadlá mali výrazné problémy. Napríklad v kancelárii s viacerými BT zariadeniami alebo pri semaforoch.

Názov modelu / Technické parametreSamsung Galaxy Buds
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraUSB-C – kolíska
NFCnemá
Výdrž batérie [hod.]6
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]149,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalita zvuku
  • pohodlné nosenie
  • špičková izolácia hluku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Verdikt

Samsung Galaxy Buds sú skutočne bezdrôtové slúchadlá. Nemusíte si ich kupovať len na športovanie, hodia sa na celodenné používanie. Teda pokým vám vydrží batéria. Zaujali nás výborným zvukom od AKG a tým, ako jednoducho sa spoja s telefónom a ovládajú. Slúchadlá budú dostupné od 15. apríla.

Zapožičal: Samsung

Cena: 149 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.