Telefón pre tých, čo chcú zariadenie od Samsungu za čo najmenší peniaz. Napriek tomu, že jeho výbava je naozaj skromná, má niektoré dôležité vlastnosti. Napríklad skutočnú podporu Dual SIM. Slot na pamäťovú kartu je totiž samostatný. Nie je tu ale čítačka odtlačkov prstov, použiť sa dá napríklad rozpoznávanie tvárou prípadne vzor, ak chcete smartfón čo najrýchlejšie odomknúť.

Zadná strana má teda jeden fotoaparát a LED svetlo. Výrobca premiestnil reproduktor na bočnú hranu, na spodnej zostal konektor na nabíjanie a audiokonektor na slúchadlá. Zaujímavosťou tohto telefónu je, že má LED svetlo nad displejom. Poslúži ako doplnok pri fotografovaní selfie. Zámerne nehovoríme o nakrúcaní videa. Na tento účel sa telefón totiž príliš nehodí.

Dostupný je v štyroch farbách, čo bude pre danú cieľovú skupinu pozitívnym argumentom. Keďže má procesor Snapdragon 425 a len 2 GB RAM, budete jeho menší výkon pociťovať aj v systéme. Tu by sa oplatilo iné než Samsung Experience rozhranie vhodné pre výkonnejšie modely. Systém je inak plne vybavený cloudovými službami, možnosťou synchronizácie albumov z Galérie atď. Množstvo funkcií, ktoré poznáte z drahších smartfónov tejto značky, nájdete aj tu.

Fotoaparát je pomalý a pri večerných fotkách potrebujete pevnú ruku, ideálne statív. Pri denných fotkách treba počkať na správne zaostrenie. Realizácia fotiek pri umelom osvetlení vyžaduje takisto trpezlivosť s preostrením. Sú však viac farebne posunuté, ako napríklad pri Galaxy J6+ DUOS v tomto teste a s dvomi fotoaparátmi. Napriek tomu, že ide o základný fotoaparát, je tu množstvo režimov fotenia. Celkom dobré výsledky dosiahnete pri pokuse s rozostrením. Keďže tu nie sú dva objektívy, chýba dynamické rozostrenie. Treba ťuknúť na displej a zaostriť manuálne.

Výdrž je dimenzovaná na jeden deň. To sa nám potvrdilo, takisto sme boli spokojní s výdržou v úspornom režime. Hodnotiť výdrž pri 3300 mAh batérii a slabom procesore veľmi netreba. Nie je tu veľa možností, ktoré by mu spotrebovávali dostupnú kapacitu batérie. Na druhú stranu ale počítajte s pomalým nabíjaním.

Model telefónuSamsung Galaxy J4+ DUOS
Operačný systémAndroid 8.1, aktualizácie 1. 9. 2018
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM/ROM/iná [GB]2/32
ProcesorSnapdragon 425, 4-jadrový, 1,4 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/rozlíšenie [bodov]6/720 × 1480, 18,5 : 9
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 512 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4,2 BGN, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát/video13 Mpx f/1.9, Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát/video5 Mpx, f/2.2, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3300 mAh
Rozmery [mm]/hmotnosť [gramov]161 × 77 × 8/178
KonektormicroUSB, 5 W
ZapožičalSamsung
Cena [EUR s DPH]179
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score42957
PCMark for Android – Performance3358
3DMark Sling Shot Extreme – Total69
Graphic55
Physics858
VRMark Amber Room – Totalnie je kompatibilné
A1 SD Bench – RAM [MB/s]2468
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]203/106
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava2/5
Rýchlosť2/5
Výdrž4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • cena
  • cloudové zálohovanie
  • výdrž batérie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nízky výkon
  • pomalý fotoaparát

Verdikt

Samsung Galaxy J4+ DUOS je základný telefón pre nenáročných používateľov. Dostanete tu dva sloty na SIM kartu a ešte jeden slot na pamäťovú kartu. Fotoaparát fotí, ale je pomalý. To je jeho najväčšia nevýhoda. Uspokojíte sa aspoň s dlhou výdržou batérie.

Cena: 179 EUR

Zapožičal: Samsung

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.