Tento tablet nie je primárne určený do bežných domácností. Podobne ako ostatné zariadenia od Samsungu radu Active ide o prístroj so zvýšenou odolnosťou, ktorý je určený na prácu v špecifickom prostredí. Okrem iného má lepšiu výdrž voči nárazom a pádom z výšky až 1,2 m a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68, čo je však vlastnosť, ktorá sa objavuje aj v bežných modeloch.

Takisto spĺňa požiadavky vojenskej normy MIL-STD-810 pre odolnosť voči teplám, tlaku či vibráciám. S tým súvisí fakt, že tablet zvládne ovládanie v rukaviciach a vo vlhkom prostredí.

Samsung Galaxy Tab Active 2 poteší priloženým ochranným silikónovým puzdrom, ktoré je pomerne masívne a tablet ochráni aj v nehostinnom pracovnom prostredí. Tento obal tiež obsahuje držiak na stylus S Pen, ktorý je súčasťou dodávky. Samotný tablet je vyrobený z odolného plastu a umožňuje odňať časť zadnej strany.

ModelSamsung Galaxy Tab Active 2
Veľkosť, typ displeja a rozlíšenie8,0″, TFT, 1280 × 800
Operačný systémAndroid 7.1.1
ProcesorExynos 7870, osemjadro, 1,6 GHz
RAM a interná pamäť3 GB RAM / 16 GB
PortyUSB-C, microSD, POGO, 3,5 mm jack
Digitálna kameraZadná, 8 Mpx, predná, 5 Mpx
Rozmery a hmotnosť214,7 × 127,6 × 9,9 mm / 415 g
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score45387
PCMark for Android – Work 2.03894
Battery life11:48
3DMark Sling Shot – Total score483
Graphic402
Physics1664
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava3/5
Rýchlosť4/5
Výdrž4/5

Vďaka tomu si môžete používateľsky vymeniť batériu, čo je dnes naozaj vzácna vlastnosť. Batéria má kapacitu 4450 mAh, v našom teste vydržala fungovať na jedno nabitie takmer 12 hodín. Pod zadným krytom je schovaný aj slot na microSD kartu. Tablet obsahuje USB-C konektor, 3,5 mm jack a na ľavej hrane POGO konektor pre pripojenie ku klávesnici alebo pre hromadné nabíjanie viacerých tabletov. Doma to nevyužijete, opäť ide o funkciu pre podniky.

Galaxy Tab Active 2 má 8-palcový TFT displej s rozlíšením 1280 × 800. V prípade tejto uhlopriečky je rozlíšenie ešte postačujúce a pixely nie sú také viditeľné ako v prípade 10-palcových obrazoviek. Kvalitu displeju chválime, obraz je jasný s dobrými pozorovacími uhlami.

Výbavu tvorí procesor Exynos 7870, 3 GB RAM a 16 GB úložisko. Toto nie je tablet na hranie, reakcie systému sú rýchle a používanie zariadenia je svižné.

Z používateľského hľadiska oceňujeme zabudovanú čítačku odtlačkov prstov a tiež možnosť prihlásenia rozpoznávaním tváre. Priložené pero S Pen uľahčuje niektoré činnosti, ako je značenie poznámok. Nadstavba v tomto smere ponúka niektoré z funkcií, ktoré sú dostupné aj v telefónoch radu Galaxy Note. Nechýba ani asistent Bixby. Operačný systém Android je dostupný vo verzii 7.1.1 so zabezpečením k 1. augustu 2017.

Cena: 459 EUR
Zapožičal: Samsung

Verdikt

Samsung Galaxy Tab Active 2 je praktický tablet do nehostinných pracovných podmienok. Ponúka zvýšenú odolnosť a praktickú 8-palcovú uhlopriečku, dobrú výdrž batérie, kvalitný ochranný obal a pero S Pen. Toto nie je tablet, ktorý si budete kupovať do domácnosti. Ak však potrebujete odolné zariadenie na prácu a koncept Android tabletu vám vyhovuje, Galaxy Tab Active 2 je jedno z mála dostupných riešení na trhu.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, ako súčasť testu tabletov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit