Toto sú malé slúchadlá do uší pre tých, ktorí chcú čo najmenšie vyhotovenie na nosenie kamkoľvek.

Majú plastové telo, ktoré je rozšírené v časti pri kábli. Slúchadlá sa dajú použiť aj pri ležaní, avšak tam budete zväčšený objem cítiť. Ocenili sme zosilnenie pružnosti kábla pri mušli. Riziko jeho nalomenia tak bude podstatne nižšie. Kábel je plochý a nezamotáva sa. Vzhľadom na spojovaciu slučku sa dá nosiť aj s uchytením oboch častí kábla za krkom. Pri športe alebo pri bežnom nosení to bude dôležitým prvkom. V mnohých prípadoch totiž prekáža práve kábel, ktorý sa pri pohybe trie o oblečenie až tak, že slúchadlá nedržia v ušiach. To sa tu nestane.

V balení sú tri veľkosti silikónových návlekov, jedny už sú na slúchadlách. Dobre vyplnia ucho a utesnia tak vonkajšie rušenie. Ide o silný izolant a slúchadlá sa veľmi dobre nosia. Kábel neprenáša výrazné interferencie o oblečenie. To je zase vhodné, aby ste pri pohybe a trení kábla nepočuli nepríjemné dunenie. Na pravom kábli je mikrofón s tlačidlom na prijímanie hovorov. Prvok je dostatočne veľký a ľahko si zvyknete ho nahmatať. Kábel má koncovky L, čiže lepšie použiteľné pri notebookoch ako pri telefónoch. Je to otázka zvyku, no rovné ukončenie konektora sa nám javí pri použití so smartfónmi vhodnejšie.

Zvukovo sú slúchadlá výrazne predimenzované v oblasti nízkych tónov. Pre používateľov hľadajúcich výrazne basy to bude výhoda, no my sme ich intenzitu museli korigovať. Boli až príliš dunivé. Vysoké tóny boli mierne v pozadí, stredy boli výborné. V zásade nemáme k spôsobu reprodukcie výhrady. Ľahšie zdvihnete výšky a stredy. No ak nemáte nízke tóny, ekvalizérom veľa nespravíte. Vernosťou reprodukcie sa nepodobajú na referenčné slúchadlá. Napriek tomu ich odporúčame bežnému používateľovi. Kým totiž väčšina slúchadiel nemá dostatočne vyvinuté basy, tu tento neduh nebudete pociťovať. A na počúvanie z mobilu budú tieto slúchadlá svoju úlohu plniť.

Hodnotenie:

+ plochý kábel, bez zamotávania, ovládanie hovorov, reprodukcia stredov a výšok
– predimenzované basy

Cena: 49 EUR
Zapožičal: Audio.sk

Verdikt touchIT

Magnat LZR 540 sú jasná voľba pre tých, čo cestujú a chcú si ich dať do vrecka alebo mať čo najmenšiu batožinu. Majú super basy, no ocenili by sme aj slabšiu intenzitu. Pre bežného používateľa k mobilu sú vhodné, lepšie ako modely, ktorým práve basy chýbajú. Tie totiž nedokážete tak zvýrazniť ekvalizérom ako predimenzované basy znížiť.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreMagnat LZR 540
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]9
Bluetoothnie
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]115
Impedancia [Ω]16
Frekvenčný rozsah [Hz]17 ÷ 23 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon3/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.