Pozrite sa ako v našom teste tentokrát obstáli slúchadlá Magnat LZR 580 S.

Tento model je takisto nielen v jednom farebnom variante, ale konkrétne vo dvoch. My sme vyskúšali model v ružovej farbe. Videli sme teda naživo verziu zameranú viac pre ženy.

DNYj.lzr580s_pw_web2016_3_nowat

Slúchadlá majú matný dizajn. Výrobca sa tým odlišuje od ostatných plastových vyhotovení konkurencie, kde väčšinou volia lesklé verzie. Povrchová úprava na nás ale pôsobila trochu lacno. To sa však netýka zvuku. Vyhotovenie po konštrukčnej stránke posúva slúchadlá na vysokú úroveň. Nemusíte rozmýšľať, či sa vám budú dobre nosiť, pretože výrobca si dal na konštrukcii extra záležať. Nasadíte ich na hlavu a padnú ako uliate. Polstrovanie spojovacieho mosta je skutočne jemné a mäkučké. To platí aj pre mušle. Ide o jedno z najmäkších polstrovaní, aké sme mali možnosť vyskúšať.

Magnat LZR 580 S v rozloženom stave

Magnat LZR 580 S v rozloženom stave

Slúchadlá majú špeciálny systém prúdenia vzduchu. Ani po dlhšom nosení v nich nebude teplo. Máme to vyskúšané, slúchadlá sú vhodné na dlhodobé nosenie a zároveň sa nebudete cítiť nepohodlne. Mušle sa dajú v spojovacom moste „prelomiť“, čím ušetríte miesto pri ich prenášaní v batohu. Korekcia na vertikálnej úrovni je nižšia. Nie je tu viacsmerový spôsob uchytenia. Vo výsledku to však neprekážalo. Vôľa je dostatočná a tým, že mušle obopnú celé ucho, sa nosia nadmieru pohodlne. Kábel je odnímateľný. V prípade jeho zlomenia sa dá vymeniť za iný. Má na sebe aj mikrofón a tlačidlo na hovory alebo prehrávanie hudby. Na konci je zahnutý do L, no nie je ostro lomený, ale oblý. Kriticky dodávame, že aj kábel vyzerá trochu lacno. Sivá farba s nánosom histórie nebude príliš lákavá. To sa ale netýka čierno-zeleného modelu.

Konektor slúchadiel Magnat LZR s veľkými mušľami

Konektor slúchadiel Magnat LZR s veľkými mušľami

Zvukovo sú tieto slúchadlá vynikajúce. Meniče s priemerom 40 mm sú vyladené technológiou výrobcu, ktorá vyrobí špeciálne meniče. Dostali názov Laser Tech Driver a plne súhlasíme s výrobcom o detailnosti ich ladenia počas návrhu. Produkujú bohatý a detailne vykreslený zvuk. Radosť počúvať, navyše, ak máte dostatočne silnú toleranciu na efektové prispôsobenie zvukového výstupu. Dunivé basy dosiahnete veľmi ľahko, no zároveň to nie je štandardný typ reprodukcie slúchadiel. Detailne znejúce stredy a výšky (hoci tie menej) vás rozhodne oslovia. Ak chcete používať slúchadlá prevažne doma alebo v kancelárii, zvolili by sme radšej tento model pred akýmkoľvek menším formátom.

Hodnotenie:

+ super pohodlné nosenie, jemné polstrovanie, plochý kábel len z jednej mušle, špičkovo vyladený zvuk
–  ružovo-sivé v trochu lacnom vzhľade

Cena: 79 EUR
Zapožičal: Audio.sk

Verdikt touchIT

Magnat LZR 580 S sú extra pohodlné slúchadlá, ktoré si môžete kúpiť vo dvoch farebných variantoch. Vzhľadom na matné vyhotovenie sa nám viac páčilo „mužského“ vyhotovenie. No na svoje si v ružovom variante prídu aj ženy. Zvuk je výborný, netreba k tomu viac čo dodávať.

Prečítajte si tiež recenziu na slúchadlá Magnat LZR 540

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreMagnat LZR 580 S
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetoothnie
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]118
Impedancia [Ω]32
Frekvenčný rozsah [Hz]15 ÷ 23 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.