Špičkový zvuk bez výhovoriek. To najlepšie z nášho testu, čo si môžete nasadiť na uši.

Avšak je to aj najdrahší model. XM3 sú pokračovateľom tejto úspešnej série a Sony na nich demonštruje, čo všetko sa dá natlačiť do slúchadiel. A tiež to, že zo slúchadiel sa dá spraviť vysoko technická záležitosť.

Jemné polstrovanie mušlí a dizajn akoby na mieru odliaty na vašu hlavu. Presne takýto pocit sme mali z minulej generácie, rovnaký máme aj z tohto modelu. Tieto slúchadlá nepotrebujete testovať, stačí si ich kúpiť a získate záruku pohodlného nosenia a kvalitného zvuku.

Dajú sa zložiť otočením mušlí aj zložením v spojovacom moste. Vhodné teda naozaj tam, kde by ste ich využili – pri cestovaní. Keďže majú pokročilé aktívne odhlučnenie, noste ich všade so sebou. Dajú sa ovládať dotykom na pravej mušli, avšak komu tento spôsob prekáža, dá sa deaktivovať.

Na plnohodnotné využitie odporúčame nainštalovať aplikáciu Sony Headphones, ktorá bude zobrazovať stav batérie a aktiváciu jednotlivých funkcií. Napríklad DSEE HX, nastavenie adaptívneho ANC podľa prostredia, v ktorom sa pohybujete alebo prioritu spojenia medzi kvalitným zvukom a stabilitou spojenia cez Bluetooth. My sme nemali problémy s rušením prenosu, no ak ho zaznamenáte, je tu riešenie.

Slúchadlá sú vyzbrojené novým procesorom QN1, ktorý ešte lepšie filtruje zvuky z okolia a poskytne naozaj výborné odhlučnenie. V aplikácii sa dá nastaviť, ako veľmi chcete zvuky prepúšťať. Takto si môžete vybrať kompromis medzi odhlučnením rôzneho šumu, zatrúbenie alebo hlasy budete počuť zreteľnejšie.

Procesor sa zameriava na ešte lepšie filtrovanie zvuku z dopravných prostriedkov a ľudských hlasov. Zvuky sú zachytené duálnym mikrofónovým systémom na každom slúchadle. Pri ceste lietadlom tu máte funkciu Atmospheric Pressure Optimizing na vyrovnanie tlaku a potlačenie horšieho prejavu zvuku. Meranie môžete vyskúšať v rôznych prostrediach a pravidelne si ho nechať preveriť/nastaviť cez aplikáciu.

Na rýchle zameranie pozornosti nepotrebujete dávať dole slúchadlá. Stačí dlaňou zakryť pravú mušľu a prehrávaný zvuk sa stíši a  mikrofóny sa zapnú tak, aby ste lepšie počuli okolie.

No a nechýba rozhranie USB-C, ktoré využíva svoj potenciál a za 10 minút ich nabijete na 5 hodín počúvania hudby.

Zvuk je detailný a jemný. Basové podanie je dynamické a mäkké. Veľmi dobre sa počúva a neskresľuje zreteľnosť stredných alebo vysokých tónov. Tu z hľadiska zvuku naozaj nemáme čo vytknúť.

Názov modelu / Technické parametreSony WH-1000XM3
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC, adaptívne
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 40 000
Typ konektoraL konektor
NFCáno
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]38 bez ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]379,80
thumbs-up-icon

Výhody

  • Vynikajúca konštrukcia
  • Špičkový zvuk
  • Pokročilé ANC s vlastnou kalibráciou
  • Výdrž batérie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne

Verdikt

Sony WH-1000XM3 sú špičkou na trhu. Sú drahšie, no dostanete hotový a vyladený produkt. Preverený a vylepšovaný už niekoľko generácií. Jedno z najlepších odhlučnení tak máte priamo na dosah. Sony sa vybralo inovatívnou cestou a do veľkých slúchadiel prinieslo tie najlepšie funkcie.

Zapožičal: Sony

Cena: 379,80 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.