Za nás najlepšie riešené slúchadlá na celodenné nosenie. Niektorí však nemajú radi pevný spojovací oblúk.

Tu je výhoda, že za krkom nezavadzia a tenké kábliky vedené do slúchadiel ich nebudú vyťahovať z ucha. Na výber sú štyri veľkosti silikónových nadstavcov. Chválime nabíjanie, to je cez USB-C a za 15 minút nabijete slúchadlá na hodinu prehrávania.

Po zložení z uší sa dajú slúchadlá magneticky pripnúť o seba, aby „neplantali“. Prehrávanie sa tým nevypne, nie každý implementuje túto funkciu do magnetického prichytenia. Škoda, že nemajú dlhšiu výdrž na batériu. Výrobca by mal kam umiestniť väčšiu batériu. Je pravda, že na výdrži sa podpisuje aj technológia aktívneho odhlučnenia. Tú si môžete prepnúť na úplné odhlučnenie alebo na dva režimy ambientného odhlučnenia. Vďaka tomu je tu preferencia hlasu alebo aj ďalších okolitých zvukov.

Režim si nastavíte postupným prepínaním tlačidla na pravej časti spojovacieho oblúka alebo cez aplikáciu. Sony Headphones poskytne dva režimy párovania, stabilný a s dôrazom na kvalitu zvuku. Ideálne, ak sa pohybujete v zarušenom prostredí a signál nie je stabilný. Model WI-C600N je vybavený technológiou DSEE, ktorá obnovuje detaily hudby stratené kompresiou. Je to rokmi overená technológia firmy Sony a na zvuku je to poznať.

Aktívne odhlučnenie je vylepšené umelou inteligenciou. Párovanie slúchadiel sa dá zjednodušiť aj cez NFC. Z tohto hľadiska sú slúchadlá vybavené dobre. Pripojenie k zapamätanému zariadeniu je ihneď po zapnutí slúchadiel. Nemali sme problémy ani so stabilitou signálu. Hlavné ovládanie je na ľavom prvku spojovacieho oblúka. Vystúpené tlačidlá sa dajú dobre nahmatať, pravdepodobne ich aj tak budete zrejme ovládať cez smartfón.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá. Podpora kodeku aptX bude argumentom pre náročnejších poslucháčov. Reprodukcia je detailná a máte tu aj extra silné basy. Treba ich trochu vytiahnuť ekvalizérom, no slúchadlá ich zvládnu reprodukovať veľmi dobre. Na zvuk ich určite odporúčame a svoju cenu si zaslúžia.

Názov modelu / Technické parametreSony WI-C600N
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCáno
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]6,5
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]149,70
thumbs-up-icon

Výhody

  • Ideálne na celodenné nosenie
  • Aktívne odhlučnenie
  • Nabíjanie cez USB-C
  • Výborné basy a plnosť zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Chceli by sme ešte dlhšiu výdrž

Verdikt

Sony WI-C600N stoja podobne ako slúchadlá od Samsungu. Ťažko ich porovnávať, keďže ide o dva konštrukčné typy. Kto nechce úplne bezdrôtové slúchadlá, odporúčame mu práve tieto. Hrajú veľmi dobre a na rozdiel od Buds+ majú ANC, no zároveň aj polovičnú výdrž na jedno nabitie.

Zapožičal: Sony

Cena: 149,70 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.