Ide o športovo zamerané slúchadlá s umiestnením za krkom. Pomerne dobre držia v ušiach. To najmä keď zoberieme do úvahy jednoprvkové vyhotovenie.

Na spojovacom kábli sú batéria a ovládacie tlačidlá v rámci jedného prvku. Umiestnený je bližšie k ľavej mušli. Napriek tomu sa slúchadlo nevyberá z ucha. Súčasťou konštrukcie sú aretačné prvky. V balení máte až štyri veľkosti nadstavcov, vďaka čomu si lepšie vyberiete vhodnú veľkosť.

Slúchadlá majú aktívne potlačenie hluku a to v dvoch režimoch. Prvý je štandardný na eliminovanie rušenia štandardného šumu a hluku, druhý prepúšťa nízke tóny. Ideálne, ak potrebujete vedieť, čo sa okolo vás deje alebo počuť hlasové oznamy. Štandardné odhlučnenie je poznať, no testovali sme slúchadlá so silnejším odhlučnením. Tlmenie ale bolo poznať a výhodou bude, že vo väčšine prípadov nebude treba použiť ANC s dôrazom na prepúšťanie hlasu. Mikrofóny totiž výrazne zosilnia napríklad zvuky vetra alebo premávky. Je lepšie si dať slúchadlá dole ako počúvať hudbu s týmito zosilnenými zvukmi.

Majú certifikáciu IPX4 a prežijú dážď aj spotenie. Nie sú vhodné na ponorenie do vody. Ovládací prvok má prepínanie ANC režimov, tlačidlo na zapnutie a párovanie Bluetooth zároveň, tlačidlá hlasitosti a tlačidlo na pozastavenie hudby alebo prijatie hovorov.

Sony Headphones Connect je aplikácia, ktorá slúži na nastavenie slúchadiel. Aktualizujete ňou ich firmvér, prispôsobíte si ekvalizér alebo vyberiete režim ANC. Dostupnosť funkcií závisí od pripojených slúchadiel tejto značky.

Vyhotovenie je pevné, avšak gumový materiál ovládacieho prvku trpí efektom zažltnutia. Odporúčame preto inú než bielu alternatívu slúchadiel. Sony síce označuje nami testovanú ako bielu ale je to rýdzo šedá verzia, k bielej nemá ani len blízko.

Zvukovo budú spokojní aj náročnejší poslucháči. Tento model obsahuje funkciu Extra Bass, ktorú dlhodobo hodnotíme pozitívne. Rozšírený zážitok z nízkych tónov je dynamický a nezasahujú výrazne do celkovej vyváženosti reprodukcie. Výhodou je, že nemusíte upravovať zvuk cez ekvalizér. Stredy sú ideálne, výšky trochu viac citeľné.

Názov modelu / Technické parametreSony WI-SP600N
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]6  s ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]159,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Stabilné a pohodlné nosenie
  • Odolnosť IPX4
  • Aktívne odhlučnenie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • ANC nie je také silné ako pri iných slúchadlách
  • Prenikavejšie výšky

Verdikt

Sony WI-SP600N sú  s jasným zameraním pre športovcov. Majú aktívne odhlučnenie, no nie také silné, ako sme ho pociťovali pri iných slúchadlách. Dobre držia v ušiach, odolajú spoteniu a majú premyslene usporiadané prvky na ovládacom prvku.

Zapožičal: Sony

Cena: 159 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.