SteelSeries má vo svojom portfóliu viacero herných klávesníc. Apex 150 spadá do strednej triedy a snaží sa ponúknuť hráčom výbornú kvalitu a funkcionalitu za nižšiu cenu. Klávesnica za 60 – 70 eur sa môže zdať niekomu drahá, avšak prémiové mechanické klávesnice stoja obvykle 2-krát toľko.

Apex 150 nie je mechanická klávesnica. Niežeby v tejto cenovej úrovni neexistovali, testovali sme už aj lacnejšie mechanické klávesnice, avšak SteelSeries sa rozhodol ísť inou cestou. Namiesto použitia lacných mechanických spínačov vylepšil tie membránové. Spínače v klávesnici Apex 150 sa nazývajú Quick Tension a príjemne nás prekvapili. Zážitok zo stláčania klávesov je iný ako v prípade mechanických klávesníc.

Avšak Apex 150 patrí medzi tie najlepšie membránové klávesnice, aké sme doteraz testovali. Ocenili sme rýchlu odozvu a nízke trenie. Jediným nedostatkom môže byť, že na stlačenie klávesu musíte vyvinúť o trochu viac sily v porovnaní s mechanickým spínačom. Drahšie mechanické klávesnice umožňujú stlačiť kláves o niečo rýchlejšie, čo môže byť pre profesionálnych hráčov elektronických športov veľmi dôležité.

SteelSeries Apex 150 ako membránová klávesnica profituje z toho, že stláčanie klávesov je menej hlučné v porovnaní s mechanickými klávesnicami. To oceníte nielen pri hraní, ale aj pri písaní. Výrobca udáva životnosť na úrovni 20 miliónov stlačení. Praktická je aj odolnosť voči poliatiu vodou. Chválime aj konštrukciu, ktorá je plastová, avšak klávesnica pôsobí odolným dojmom a ako kvalitný kus hardvéru.

Apex 150 neponúka dedikované makro klávesy a ani tie multimediálne. Tieto funkcie je možné priradiť štandardným klávesom pomocou programu SteelSeries Engine 3. Základné ovládanie multimédií je k dispozícii ako alternatívna funkcia ku klávesom F5 až F12. Softvér umožňuje tiež nastaviť podsvietenie klávesnice. To je programovateľné, farebné a rozdelené do piatich zón. Pripojenie k počítaču je pomocou 1,8 metra dlhého USB kábla a klávesnica ponúka herný režim, ktorý uzamkne Windows kláves a tiež anti-ghosting pre 24 klávesov.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pocit zo stláčania klávesov
  • odolnosť voči poliatiu
  • výborný softvér

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • menej multimediálnych funkcií

Zapožičal: SteelSeries

Cena: 62,99 EUR

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit