Zaujímavý koncept, ktorý nie je veľmi vidno. Slúchadlá s aktívnym odhlučnením a zapínaním na ovládacom prvku.

Ten slúži ako spojovník hlavného kábla z konektora a rozdeľovník na dva samostatné káble pre každé ucho. Je to tenký prvok a nezmestil sa tu konektor na nabíjanie vstavanej batérie. Tú nabíjate redukciou USB-A na 3,5 mm jack. Niektoré smartfóny umožňujú napájanie ANC funkcie priamo zo svojho audiokonektora. V každom prípade dobrou správou je, že slúchadlá fungujú v pasívnom režime. Nemusíte ich mať vôbec nabité a použijete ich ako úplne bežné drôtové.

Na hliníkovom prvku, ktorý ukrýva batériu, je prepínač. Teda aj keď máte batériu nabitú, nemusíte mať ANC zapnuté. Naše skúsenosti s touto technológiou sú dobré a mali sme ju vždy zapnutú. Faktom ale je, že blokovanie nie je nijak výrazné. Odstránite skôr jednoliate zvuky, napríklad šum kopírky alebo nešpecifikovaný kancelársky ruch. Hlasy ani nepravidelné tóny odhlučnené nebudú. Úroveň odhlučnenia je taká, že keď pri písaní na klávesnici počujete viac dunivé zvuky, zapnutím ANC budete počuť viac cvakanie.

Na pravom kábli je tlačidlo s mikrofónom. Čo sa týka spracovania, slúchadlá majú silnejší kábel. Tiež aj kužeľovito tvarované výstupky vedúce z batérie. Tým sa šetrí kábel a nie je tak veľmi namáhaný pri ohyboch alebo v prípade zmotania do vrecka.

Zvukové podanie je zreteľné. Jemne so silnejším dôrazom na nízke tóny. Aktívne odhlučnenie nemá priamo rozpoznateľný dopad na kvalitu reprodukcie.

Názov modelu / Technické parametreThomson EAR3827NCL
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Výdrž batérie [hod.]12 s ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]57,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • zaujímavý koncept
  • funkcia ANC
  • kvalita zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • ANC nie je také výrazné ako pri iných slúchadlách

Verdikt

Thomson EAR3827NCL prinášajú aktívne odhlučnenie v ľahšej forme. Utlmia podstatne menej, ako konkurenčné slúchadlá. Spôsob použitia aj nabíjania priamo zo smartfónu je užitočný. Dajú sa použiť ako normálne slúchadlá, netreba ich mať nabité, ak nechcete využiť odhlučnenie. Odporúčame ich aj pre veľmi dobrú kvalitu zvuku.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 57,90 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.