Telefón, ktorý nás prekvapil a prináša so sebou voľné dáta od operátora 4ka. To exkluzívne vtedy, ak si telefón kúpite v AGEMe.

Výrobca routerov a sieťových doplnkov robí aj telefóny? Veľkú dôveru to nevzbudzuje, no faktom je, že tento telefón si zaslúži pozornosť. Typický zástupca nižšej strednej triedy prináša dobrú koncepciu telefónu a funkcie sa výhodnú cenu.

K telefónu dostanete aj 100 GB dát zadarmo od operátora 4ka.

Prehľad parametrov:

OSAndroid 7.0 Nougat
Displej5” displej, rozlíšenie 1920 × 1080 px, 16 mil. farieb, 293,7 PPI
ChipsetOsemajdrový CPU MediaTek Helio P10,  4 × 1,8 GHz a 4 × 1 GHz
RAM / úložisko2 GB RAM + 16 GB ROM
Grafický procesorMali-T860MP2, 550MHz
Batéria2250 mAh
Fotoaparát13 Mpx, 5 Mpx selfie
VideoFHD 30fps / 1080p, predný 1080p 30fps
Konektivita802.11 a/b/g/n, 2,4 GHz / 5 GHz
microUSB
Bluetooth 4.1
Rozmery142 × 71 × 8 mm
Hmotnosť135 g

Dizajn

Telefón má 5“ displej aj preto je jeho vzhľad kompaktnejší. Po stránke návrhu sa nesnaží kopírovať iné zariadenia na trhu. Ocenili sme prístup značky Neffos (TP-Link), ktorá má svoj smer. Áno, podobá sa na zariadenia pre piatimi rokmi, avšak nemáme k nemu výhrady. To hlavne z dôvodu, že sa telefón drží dobre v ruke.

Vyzerá ako celohliníkový, avšak je to plastový kúsok. Spracovanie je natoľko dobré, až sa podobá na telefóny s dvojnásobnou cenou. Zaoblená zadná strana umožní lepšie držanie v ruke, mierne zúženie bočných hrán a 2.5D displej zase pôsobí pekne. Navyše ostrejšie zrezanie bokov dovoľuje lepšie držanie v ruke.

Prekážalo nám ale chýbajúce podsvietenie tlačidiel pod displejom. Ak už nie sú podsvietené, mali by byť viditeľnejšie. Kým sme sa s telefónom zoznámili, pri umelom osvetlení v kancelárii sme tlačidlá pod displejom ani nevideli.

Spodná hrana má mono reproduktor a microUSB konektor, horná klasický audio konektor. Takmer nevídanou vlastnosťou je prepínač medzi hlasitým a tichým režimom na ľavej hrane. Užitočná vlastnosť, niečo podobné mali aj telefóny od Lenova. Tu ale prepínač slúžil na bežný a ultra úsporný režim. Funkcia prepínača sa zmeniť nedala.

Obsah recenzie

  1. Dizajn
  2. Hardvérová výbava
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.