Hardvérová výbava

Telefón má procesor MediaTek Helio P10. Je to osemjadrový CPU s frekvenciami 4 × 1,8 GHz a 4 × 1 GHz. Je to procesor, od ktorého nemožno čakať zázraky, ale už je z inovovanej série od MediaTeku. Dá sa s ním bežne fungovať, telefón je pomalší najmä pri Google Maps alebo pri načítaní zložitejších hier.

Benchmarky

To ale pripisujeme aj 2 GB RAM, čo je naozaj tak na hrane. Náš testovaný model mal kapacitu úložiska 16 GB. Existuje aj variant 3 /32 GB. Základná pamäť sa dá rozšíriť o microSD kartu do kapacity 128 GB. Vzhľadom na to, že ide o hybridný slot, musíte sa rozhodnúť či Dual SIM alebo viac pamäte na vaše dáta.

Displej má HD rozlíšenie, na piatich palcoch je to ideálne aj s ohľadom na cenu a energetickú náročnosť. Rozmery má 142 × 71 × 8 mm a hmotnosť je 135 gramov. Batéria sa nedá vybrať a jej kapacita je 2250 mAh.

Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx a selfie fotoaparát má 5 Mpx. Ako sme si mali možnosť vyskúšať, fotí dosť dobre. Vo svojej triede určite. Navyše je tu duálny LED blesk na lepšie tónovanie snímok a nielen pletí.

Rozhodne príjemnou vecou je čítačka odtlačkov. Je umiestnená na zadnej strane v jednom výlisku s fotoaparátom. Jej poloha je dobrá a nahmatáte ju hneď.

Obsah recenzie

  1. Dizajn
  2. Hardvérová výbava
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.