Toto sú slúchadlá, ktoré sa nezamotávajú.

Sen každého z nás a práve tento model spĺňa tieto náročné požiadavky. Totiž plochý kábel automaticky neznamená, že slúchadlá vytiahnuté z vrecka zároveň ľahko rozmotáte. Tieto okrem toho, že sa nezamotajú, neprenášajú ani veľkú interferenciu od oblečenia. Otieranie kábla nebude spôsobovať hlučné dunenie do uší.

Ide o klasické slúchadlá na telefonovanie, ktoré majú na ľavom kábli tlačidlo s mikrofónom. Dá sa s ním prijať a ukončiť hovor ako aj ovládať hudba. Jedným stlačením ju pozastavíte, dvomi stlačeniami po sebe sa posuniete na ďalšiu skladbu. V tomto prípade nefunguje trojité stlačenie na prehrávanie predchádzajúcej skladby.

V balení nájdete tri vymeniteľné nadstavce. Odhlučnenie vonkajších ruchov nie je také silné, ako by sme čakali. Tu sa vždy musíme spoliehať na materiálové vyhotovenie nadstavcov. Tie sú matnejšie a hladšie. Nemajú teda takú priľnavosť v uchu ako iné slúchadlá na trhu.

Zvukovo sa výrobca sústredil viac na nízke tóny, takže dunenia si užijete viac ako dosť. Za následok to však má väčšie skreslenie v oblasti stredných tónov. Výšky sú takisto menej zreteľné. Na počúvanie pri ceste do práce na odrušenie hluku sú ideálne. Silné basy nijako nebudú zvýrazňovať výšky a zvuk nebude dráždivý. Presnosť reprodukcie je však nižšia.

Hodnotenie

+ kábel sa nezamotáva, cena, hlboké basy, rovný audiokonektor
– skreslenie v oblasti stredov a výšok

Zapožičal: Trust
Cena: 12,99 €

Verdikt

Trust Duga je cenový tip na bežné slúchadlá so silnejšími basmi. Mať zvukovo presné slúchadlá je síce fajn, no väčšina mladých na ulici ich nedocení. Tieto produkujú dunivé basy a tým aj odhlučnia rušivé vplyvy okolia. Hoci nie sú zvukovo presné, boli sme s nimi spokojní a chválime aj kábel, ktorý sa nezamotáva.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreTrust Duga
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]8
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž akumulátora [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]12,99

Tento článok vyšiel ako súčasť testu slúchadiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia JBL E15: Slúchadlá s výborným zvukom a účinným odhlučnením

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.