Trust GXT 144 Rexx Vertical Gaming Mouse je pomerne unikátne herné príslušenstvo. Ide totiž o vertikálnu hernú myšku. Pokiaľ neviete, čo si pod týmto názvom predstaviť, pozrite si priložené fotografie. Alebo si predstavte naklonený trackball, avšak bez guličky.

Na GXT 144 Rexx si budete zvykať. Výhodou vertikálnej myši je menšia záťaž na ruku, takže počas jej používania by sa nemali objaviť bolesti v zápästí, ak týmto problémom trpíte pri používaní štandardných myší. Jej nevýhodou môže byť pre niektorých hráčov atypický tvar, avšak ide o otázku zvyku. Určite si budete zvykať na stláčanie ľavého a pravého tlačidla – v prípade tradičnej myšky generujete tlak smerom na povrch, na ktorom je myš položená. V prípade vertikálnej myšky sa môže stať, že budete pri klikaní vykonávať veľmi jemný pohyb smerom doľava.

Trust GXT 144 ponúka dve hlavné tlačidlá, stredné tlačidlo v scrollovacom koliesku a tri bočné tlačidlá. Dve majú priradené funkcie dopredu a dozadu, tretie slúži na prepínanie DPI. Bočné tlačidlá sú vhodne umiestnené a ľahko ich nahmatáte.

Myš má jemný pogumovaný povrch, bližšie neurčený optický snímač a citlivosť od 250 do 10 000 DPI. Tú je možné meniť pomocou softvéru, upraviť si môžete aj frekvenciu v rozmedzí od 125 do 1 000 Hz. Softvér tiež umožňuje nastaviť programovateľné tlačidlá, makrá a RGB podsvietenie. K dispozícii je celkovo 5 profilov, každému môžete priradiť unikátne nastavenia.

Trust GXT 144 Rexx Vertical Gaming Mouse sa pripája k počítaču pomocou 180 cm USB kábla. Jej hmotnosť je 98 gramov. Myšku ako celok chválime a potešil aj softvér. Nie je určená pre každého, ale určitá skupina hráčov môže oceniť jej unikátny dizajn.

thumbs-up-icon

Výhody

  • unikátny dizajn
  • dobre použiteľný softvér

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nebude vyhovovať každému

Cena: 40,90 EUR

Zapožičal: Trust

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit