Odolný dizajn a pogumovanie ovládacích prvkov. Toto sú slúchadlá pre športovcov a je vidieť ich previazanosť so značkou Under Armour.

Spolupráca s JBL je počuť nielen na párovacom tóne, ale aj na kvalite zvuku. Kto športuje naozaj veľa, toto je správny model. Najmä ak chcete stabilné držanie v ušiach a odolnosť IPX7. Teda odolnosť nielen proti dažďovej vode, ale aj náhodnému ponoreniu. Skrátka a dobre, keď si slúchadlá zašpiníte, umyjete ich pod tečúcou vodou a máte po starostiach. Za zmienku stojí aj 12-mesačné členstvo v aplikácii MapMyRun.

Bezchybné držanie v ušiach je vďaka aretačným prvkom, ktoré máva veľa športových slúchadiel. Na výber máte z viac veľkostí, podobne ako aj návlekov na menič, ktorý si zasúvate do zvukovodu. Na pohľad pôsobia trochu masívne. Sú inak veľmi ľahké a dobre sa nosia. Vôbec nám neprekážali a čo je podstatné, nepociťovali sme nával tepla. To sa pri niektorých slúchadlách dialo a bolo potrebné ich pri vysokom teple vybrať z ucha.

Pohľad na konektory a aretačné háčiky slúchadiel Under Armour True Wireless Flash

Tu je to bez problému a z ucha ich netreba dávať dole ani keď chcete počuť okolie. Výrobca svoju technológiu nazýva TalkThru & Ambient Aware. Tlačidlo na ľavom slúchadle aktivuje mikrofóny a budete počuť všetko, čo sa okolo vás deje. Hudba bude hrať veľmi potichu na pozadí. Vypnutie zachytávania okolitých zvukov vráti prehrávanie na pôvodnú hlasitosť. Toto je vynikajúco spracovaná funkcia a prelínanie režimov pôsobí prirodzene. Druhá časť funkcie spraví prepúšťanie okolitých zvukov a ponechá hudbu na vami nastavenej hlasitosti.

My sme si ich obľúbili aj vďaka ich silnému pasívnemu odhlučneniu. Založením do ucha utlmíte okolo 80 % zvukov z okolia. Hodia sa teda aj na cestovanie alebo do kancelárie. Hoci toto je v našom teste najlepšie spracovaný model do testu.

Under Armour True Wireless Flash zhora

Nabíjacia kolíska je poriadne veľká. Získate s ňou ale rozšírený čas na jedno nabitie. Hliníkové telo ochráni slúchadlá bezchybne. Má pútko, ktorým ju môžete niekam pripnúť alebo prevliecť. Je veľká a ťažká a na nosenie vo vrecku to príliš nebude. Kolíska by ale už nemala mať microUSB nabíjanie, ale USB-C a toto nám naozaj prekážalo. Asi preto, že už používame smartfóny s céčkovým USB portom. Teší nás ale, že má štyri LED ukazovatele zostávajúcej kapacity.

Zvukovo sú výborné, zameranie na basy je cítiť a vôbec to nemáme výrobcovi za zlé. Nám sa to páčilo a vernosť zvuku pri dvíhaní činiek nemáme kedy evidovať. Aby nedošlo k omylu. Zvukovo sú veľmi detailné. Najmä v oblasti výšok a stredov. Basy by ale mohli byť dynamickejšie. Miestami nám pripadali tvrdšie.

V nabíjacej kolíske

Názov modelu/Technické parametreUnder Armour True Wireless Flash
Verzia BluetoothBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]5,8
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Certifikácia odolnostiIPX7
Nabíjanie kolísky, kapacitamicroUSB, 1500 mAh
Výdrž batérie kolísky5 nabití slúchadiel
NFCnie
Max. výdrž batérie slúchadiel [hod.]5
Rozmery nabíjacej kolísky [mm]85 x 43 x 29
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]179,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Detailne spracované na športovanie
  • Funkcia okolitých zvukov
  • Pogumovanie tela a IPX7
  • Detaily zvuku
  • Špičková izolácia zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Tvrdšie basy
  • Ťažká a veľká nabíjacia kolíska

Verdikt

Under Armour True Wireless Flash hodnotíme ako celkovo najodolnejšie a najlepšie prepracované slúchadlá pre športovcov. Pohodlne sa nosia, majú najvyššiu odolnosť proti vode spomedzi testovaných slúchadiel. Kolíska vám ich nabije 5-krát, ale nám pripadala veľká a ťažkopádna.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 179 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.