Premiéra tejto značky v našej redakcii pokračuje malými štupľami. Slúchadlá sa nám páčili vďaka predĺženému káblu. Ten má dĺžku 125 cm a je ideálny na počúvanie hudby so smartfónom vo vrecku. Príliš krátke káble vám budú vyťahovať štuple z uší. To mnohí poznáte a nemáte tak inú možnosť, ako celý čas držať telefón v ruke alebo ho dať do vrecka na bunde.

Látkový kábel je dostatočne odolný proti zamotávaniu. Občas sa do seba zamotá, no veľmi rýchlo ho rozmotáte. Je to vďaka látkovému omotaniu kábla, čo nie je vždy zárukou. Tu to však fungovalo.

Samotné štuple sú strednej veľkosti a nie sú ťažké. Absencia kovového šasi je výhoda. My ju vnímame pozitívne a vždy sa radšej prikláňame k plastovému telu. Hliníkové slúchadlá sa nám zdajú zbytočne ťažké. Aj keď vám tieto spadnú alebo ich budete odkladať pohodením na stôl, nič sa im nestane. Praktické je magnetické spojenie slúchadiel do seba, ideálne pri zložení z uší a pripnutie za krk.

Názov modelu / Technické parametreVain Sthlm Originals
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]11
Odhlučnenie od okoliaiba konštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Výdrž batérie [hod.]N/A
Nabíjací konektorN/A
Hmotnosť [g]13
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]84

Na ľavom kábli je mikrofón s ovládačom a trojicou tlačidiel. Klasická kombinácia na pridanie, ubratie hlasitosti a tlačidla na hovor je v tomto prípade stávka na istotu. Ovládanie hlasitosti nebýva až takou samozrejmosťou. Sme preto radi, že výrobca na to myslel, najmä keď si uvedomíme, že slúchadlá atakujú vyššiu cenovú skupinu.

Podstatná vec je zvuk. V tomto prípade pôsobia slúchadlá ako solídny celok. Nielen vďaka dobre navrhnutému dizajnu in-ear modelu, ale najmä kvalitou prejavu. To je niečo, čo sme pocítili ihneď po niekoľkých testovacích skladbách. Dobre reprodukujú výšky, špeciálne sa prejaví dynamika basov. Malá rezerva je v oblasti stredných tónov. Stačí mierne upraviť ekvalizér na zdroji hudby a máte z nich dokonalé slúchadlá. Pri vyšších hlasitostiach budete počuť výšky s väčšou intenzitou. Závisí od hudby, ktorú počúvate.

thumbs-up-icon

Výhody

  • kábel sa nezamotáva
  • kvalitný zvuk
  • magnetické uchytenie mušlí o seba

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • mierne potlačené stredy

Verdikt

Vain Sthlm Originals sú klasické in-ear slúchadlá na kábli s možnosťou telefonovania. Takmer sme k nim nemali výhrady a urobili na nás dobrý dojem. Cena nie je úplne ľudová. Za svoje peniaze však dostanete bezchybne spracované slúchadlá s výborným zvukom.

Zapožičal: www.audio.sk

Cena: 84 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 3/2018, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.