Rozmerovo takisto veľké slúchadlá, a to s 50 mm meničmi. Na spojenie oboch mušlí používajú oceľové drôty.

Formu „svätožiare“ sme videli už viackrát. Je to systém, vďaka ktorému nebudú slúchadlá tlačiť na uši a môžete ich voľnejšie roztiahnuť do širšieho poloblúka. Polstrovanie nad hlavou je z koženky a je vyplnené mäkkou penou. V mušliach je použitá pamäťová pena, to však s menším efektom, než sme zvyknutí. Rovnako aj tu je mäkká, a tak pre nás nebolo prekážkou, aký materiál nakoniec výrobca použil.

Mikrofón je pevne pripojený k ľavému slúchadlu. Nie je možné ho vypnúť inak ako cez systém, alebo odpojením kábla. V spodnej časti mikrofónu je ovládacie koliesko hlasitosti reprodukcie. Výrobca použil systém oddelených káblov na vstup a výstup, redukcia na spojenie oboch 3,5 mm konektorov nie je v balení. Na pripojenie ku kombinovanému vstupu/výstupu si potrebujete dokúpiť redukciu. Slúchadlá sa dajú pripojiť aj cez USB rozhranie. Aj tu ale platí, že týmto rozhraním ich výrobca napája iba za účelom podsvietenia vonkajšej strany mušlí. Nečakajte samostatnú audio kartu.

Červený kábel s dĺžkou 2,2 metra je gumový a chvíľu potrvá, kým bude poddajnejší a zvykne si na novú polohu, než sú jeho záhyby po rozbalení zo škatule.

Zvukovo spĺňajú síce štandardný frekvenčný rozsah, no je tu viacero rezerv. Najmä v oblasti výšok. Nízke tóny sú podané dobre. Celkovo sú vhodné ako zvuk pre menej citlivých používateľov a s dôrazom na dobrú cenu.

Názov modelu / Technické parametreWhite Shark GH-1842 Leopard
Typkáblové
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okolianemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor, USB osvetlenie
NFCnemá
Nabíjací konektorN/A
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie1/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]22,68
thumbs-up-icon

Výhody

  • Netlačia na ušiach
  • Mäkké polstrovanie
  • Reprodukcia nízkych tónov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Vlastné odhlučnenie
  • USB iba na napájanie podsvietenia
  • Pevne pripojený mikrofón

Verdikt

White Shark GH-1842 Leopard sú istou obmenou modelu Jaguar. Nemáte tu taký silný priestorový zvuk. Výhodou je že slúchadlá sa vďaka svojej konštrukcii dobre nosia. Používatelia citliví na prítlak mušlí sa nemusia obávať.

Zapožičal: AGEM Computers

Cena: 22,68 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.