Len máloktorá laserová tlač poskytne také nádherné farby na bežnom papieri ako tá zo zariadení Xerox v našom teste.

Zariadenie je v plnej výbave pre bežné firmy, takže má aj podávač dokumentov. Ten využijete pri kopírovaní alebo skenovaní. Vzhľadom na to, že ide o multifunkciu, výrobca pridal aj dotykový displej. Na ňom sa dajú ovládať všetky funkcie, zároveň tu fungujú aj gestá. Pohybom do strán po displeji sa posúvate späť v štruktúre menu.

Rozlíšenie tlače je 1200 × 2400 dpi a je tu integrovaná duplexná jednotka. Takže môžete obojstranne tlačiť prípadne využívať kombináciu obojstranného kopírovania zo skenera.

Do duplexného podávača sa zmestí až 50 listov papiera. To je v tomto segmente nadštandardná kapacita a ak často skenujete veľké objemy, získate podávač dokumentov aj s rezervou. V základnej výbave nechýba ani USB port. Dá sa z neho skenovať a tlačiť. Tlač je podporovaná len pre formáty PDF a obrázky. Iné kancelárske dokumenty (napr. DOC) sa vytlačiť nedajú. Okrem flashdisku je tu možnosť napojiť zariadenie do siete a na služby sieťových adresárov alebo FTP či posielať skenované úlohy priamo do emailu.

K multifunkcii sa dá pripojiť jeden voliteľný zásobník na 550 listov papiera. Na špeciálne predlohy je v prednej časti výklopný zásobník na 50 listov.

Tento model je jednopriechodový, takže sa dosahuje rovnaká rýchlosť tlače pri ČB aj farebných dokumentoch.

Dotykový displej sa dobre používa a ovládanie sa netreba špeciálne učiť. Funguje rovnako ako na smartfónoch. Lokalizácia je v českom jazyku a ovládacie prvky sú dostatočne veľké. Niektoré funkcie sú automatizované ako napríklad v prípade kopírovania je na výber režim s farebným kopírovaním (skenovaním). Netreba nič nastaviť, skener automaticky rozpozná farebnosť dokumentu a na základe toho zvolí pre každú stránku odpovedajúci režim. Užitočné je nastavenie zlučovania kópií napríklad z dvoch samostatných listov na jeden obojstranne potlačený papier atď.

Model WorkCentre 6515 je celkovo rýchle zariadenie. Všímali sme si aj to, ako sa správa počas tlače. Ako sme už spomenuli, výtlačky sú skutočne veľmi pekné. Zariadenie odporúčame na tlač prezentačných materiálov, kde dbáte na vysokú kvalitu a kontrastné farby. Farebnosť a efektný vzhľad nie je jedinou výhodou. Multifunkcia je rýchla a počítať môžete s 30 stranami za minútu vo farebnom aj ČB režime.

Vyhotovenie 10 kópií je takisto veľmi rýchle a stroj to zvládne za 45 sekúnd. Duplexná tlač 50 strán trvala 2:35 minút. Takisto vyzdvihujeme rýchlosť tlače PDF dokumentov. Prakticky je len minimálny rozdiel medzi tlačou PDF dokumentov a bežných DOC formátov. To takisto nebýva príliš zvykom. Maximálny objem tlače je 50 000 strán mesačne s tým, že toto je vrchný limit a nepočíta sa s pravidelným využívaním takéhoto objemu tlače.

Prečo kúpiť:

  • Špičková kvalita tlače, rýchla tlač, podpora USB zariadení, ovládanie cez dotykový displej

Cena: 565 €
Cena tlače: ČB – 2,3 centa; Farebná – 8,9 centa

Zapožičal: Kontrolspol.sk

Verdikt

Xerox WorkCentre 6515DN je takisto multifunkčné zariadenie, no toto je aj s farebnou tlačou. Zároveň je jednopriechodové. Má špeciálne tonery, ktoré zabezpečia skutočne nádherné výtlačky, a to aj na obyčajnom papieri.

Tento článok vyšiel ako súčasť testu tlačiarní aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Brother MFC-L2740DW: Monochromatické multifunkčné zariadene do vašej firmy

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.