Slúchadlá s cenou pod 10 eur? To priveľa dôvery nevzbudzuje. Rozhodli sme sa vyskúšať aj úplne základný model od Xiaomi. Ide o in-ear model, ktorý si vkladáte do uší. Návleky na reproduktor fungujú z veľkej časti ako odhlučňovacie štuple. V balení sú aj ostatné veľkosti, ako to pri tomto type slúchadiel býva.

Ako prvé nás zaujal pružný gumový kábel. Nebude sa vám zamotávať, čo je jeden z predpokladov, aby ste slúchadlá mohli pokrčiť do vrecka nohavíc. Dá sa s nimi telefonovať, hoci ovládací prvok na pravej časti kábla obsahuje iba jedno tlačidlo. Na hovory a hudbu, prípadne spustenie digitálneho asistenta. Dostupné sú v bielej a čiernej farbe. Kábel je dlhý 125 cm. To je dostatočná dĺžka, aby ste mohli nosiť smartfón vo vrecku a štuple sa nebudú vyťahovať z uší.

Frekvenčný rozsah je štandardných 20 ÷ 20 000 Hz. V tomto prípade sme pociťovali tvrdšie podanie nízkych tónov a mierne zastreté výšky. Uvedomili sme si to najmä pri priamom porovnaní s modelom Xiaomi Mi ANC. Na bežné počúvanie sú viac ako vhodné a pri tejto cene by sme im prakticky nemali čo vytknúť.

Cena: 8,30 EUR

Zapožičal: mi-store.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.