Dizajnovo ladený presne podľa názvu a máte ho v olivovej farbe. Reproduktor s výkonom 20 W je dostatočný na bežnú miestnosť, detskú izbu, ale aj vonkajšie posedenie.

Je potiahnutý popruhom, ktorý ho zároveň spevňuje. Jeho odopnutím na kraji sa dostanete ku gumovému krytu konektorov microUSB na nabíjanie reproduktora a USB-A na nabíjanie iných zariadení. Môžete ho využiť ako powerbanku pre váš smartfón. Kapacita batérie 4000 mAh je na to dostatočná.

Podlhovastý dizajn je stávka na istotu. Reproduktor bude stabilný, ľahko ho umiestnite aj na pracovný stôl. Ovládacie prvky sú v tomto prípade špecialita, ktorú tak často nevidíme. Máte ich na kraji a tlačidlá sa podobajú na alternatívu k tlačidlám zo starých magnetofónov.

Stláčate ich šikmo k sebe. Je to síce detail, ale ovládanie je naozaj vynikajúce. Páči sa nám viac ako gumou obložené spínače. Majú jemné ťuknutie a aj tu výrobca použil zdvojenie funkčnosti tlačidiel na ovládanie hlasitosti. Štvoricu tlačidiel uzatvárajú multifunkčné Play / Pause na hudbu a hovory a multifunkčné tlačidlo. Týmto sa môžete spojiť s inými reproduktormi typu Soldier L a Soldier S. Ocenili sme, že na to netreba žiadnu aplikáciu a vystačíte len s tlačidlami na reproduktoroch.

Reproduktor je odolný s certifikáciou IP67. Prežije ponorenie do kvapaliny, pozor len aby ste mali zakryté konektory na nabíjanie.

Zo zvukovej stránky sa veľmi ponáša na zvuk z reproduktora Lamax Storm1, no nemá basový menič, a teda ani efekt na zosilnenie basov. Hrá však celkom dobre a k jeho kvalite nemáme žiadne veľké výhrady. Celkovo s ním nemôžete hrať tak hlasno pre nižší výkon a stabilitu meničov na reprodukovanie zvuku. Získavate ale pomerne vyladený zvuk.

Označenie reproduktora / Technické parametreHama Soldier L
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]70 ÷ 16 000
Výkon RMS [W]20
Aux innie
Bluetooth5.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
OdolnosťIPX7
Výdrž batérie [h]16
NabíjaniemicroUSB
Rozmery [mm]210 × 80 × 60
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]69,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Spôsob ovládania reproduktora
  • Vyvážený zvukový prejav
  • Odolnosť IPX7

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Vo verzii 2.1 by poskytol plnší basový zážitok

Verdikt

Hama Soldier L je reproduktor s dobrým zvukom. Navyše je vodoodolný a nepoškodíte ho ani ponorením. Ocenili sme jeho dizajn a spôsob ovládania. Spomedzi oboch reproduktorov tejto značky odporúčame priplatiť za tento.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 69,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.