Cenovo dostupný Redmi 14C je oficiálne aj na Slovensku.

Lacné smartfóny sú silnou stránkou čínskej spoločnosti Xiaomi a jej sesterských značiek. Novým smartfónom v tomto segmente je Redmi 14C, ktorý kombinuje eleganciu s praktickým využitím a nízkou cenou. Telefón, ktorý na Slovensku stojí už od 119 eur, je totiž vybavený všetkým, čo by mohol chcieť stredne náročný používateľ od smartfónu. Vybavený je aj na hranie hier a dlhú výdrž batérie, čo ocení azda každý.

Na dizajne si dalo Xiaomi skutočne záležať. Pripomína totiž oveľa drahšie smartfóny, pričom nechýba ani prevedenie z umelej kože. Hrúbka smartfónu je len 8,22 mm, model je teda tenký a nový kruhový ostrovček fotoaparátu je jednoducho elegantný. V ponuke sú celkovo štyri farebné prevedenia – čierna, fialová, zelená a modrá. Displej smartfónu má veľkosť 6,88 palca a ide o doteraz najväčší displej použitý pri smartfónoch Redmi. Nechýba ani podpora 120 Hz obnovovacej frekvencie a certifikát pre ochranu zraku.

Redmi 14CZdroj: Xiaomi
Redmi 14C

O výkon sa stará čipset MediaTek Helio G81-Ultra, vďaka ktorému je telefón vhodný aj na hranie hier či multitasking. Pripomíname ale, že ide o lacnejší smartfón, ktorého výkon postačí pre stredne náročných používateľov. Nejde teda o vlajkovú loď na ktorej by sa dalo hrať aj náročné hry. Batéria telefónu má kapacitu až 5160 mAh čo je nadštandardná hodnota v prípade smartfónov aj takejto cenovej kategórie.

Fotoaparát telefónu je vybavený hlavným 50 Mpx snímačom, ktorý dokáže vytvoriť jasné a živé fotografie. Predný fotoaparát má 13 Mpx a medzi jeho vlastnosti patrí napríklad svetelný krúžok na osvetlenie tváre aj v tmavšom prostrední. Do výbavy telefónu spadá aj 3,5 mm konektor, snímač odtlačkov prstov v bočnom tlačidle či skvelé reproduktory.

Redmi 14C sa na Slovensku predáva v troch farebných prevedeniach, teda v čiernej, zelenej a modrej. V pamäťovej konfigurácii 4 + 128 GB je možné ho zakúpiť už za 119 eur. Verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom stojí 149 eur.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.