Cena je lepšia, no rozdiely tu sú.

Kúpiť si teda subbrand Redmi a uprednostniť pred Xiaomi Mi 11? Rozdielov než cena je viac a to napríklad aj v rýchlosti nabíjania. Hlavný fotoaparát má však v oboch prípadoch zhodne 108 Mpx. Recenziu na Xiaomi Mi 11 si môžete prečítať tu.

Najlepšie vlastnosti telefónu

  • AMOLED displej
  • 33 W nabíjanie
  • Všestranný výkon so Snapdragon 732G
  • 108 Mpx fotoaparát

Telefón prišiel do redakcie vo farbe Gradient Brozne. Táto farba má ale limitovaný počet kusov. Môj skromný tip na ďalší variant je Glacier Blue. Veľmi pekná farba a rozhodne by som si ho kupoval práve v tomto variante. Je to najlepší model z aktuálnej série Redmi 10.

Oproti Mi 11 má samozrejme slabší procesor. Rozhodovanie nie je tak jednoduché, aby sa točilo iba okolo procesora a celkového výkonu. Ak chcete ušetriť, Redmi je voľba, ktorá definitívne stojí za zváženie.

Aký je?

Je skoro tak veľký ako Galaxy Note 10+, no tým že má iný tvar, drží sa lepšie v ruke. Zaujímavosťou je snímač odtlačkov na boku. Je klasicky v tlačidle na zapnutie, no na rozdiel od bežných zvyklostí nie je tlačidlo zapustené ale je vypuklé smerom von. Zvláštny pocit, no všetko funguje spoľahlivo. Telefón má rovnaké rozhranie ako Xiaomi a v MIUI si môžete nastaviť tiež to, aby sa displej odomkol nielen po dotyku na snímač ale až po stlačení tlačidla.

To inak vrelo odporúčam, ak nechcete mať neustále náhodne odomknutý displej, napríklad vo vrecku. Odomykanie tvárou tradične nie, odomkne vás aj s rúškom a táto paródia na akože fungujúce odomykanie tvárou by už v telefónoch tohto výrobcu mohla skončiť.

Nabíjanie s 33 W nabíjačkou je pohodlné a je to tak akurát. Na 5020 mAh batériu netreba výkonnejšie nabíjanie, najmä s prihliadaním na zachovanie najlepšej ceny.

Výrobca ponechal aj audio konektor, ten je na hornej hrane a takisto tu nechal aj IR vysielač, čiže máte možnosť používať mobil ako diaľkové ovládanie.

Fotoaparáty sú vystúpené a telefón položený na stole sa bude pri dotyku na displej kývať. Tým, že sú fotoaparáty hrubšie, ľahšie sa zoberie zo stola. Všetko detaily a nech je ako chce, telefón sa dá celkovo dobre používať. Displej zostal na rozdiel od Mi 11 plochý a zakrivené je len ochranné sklo. Takto to mám rád, zakrivené displeje sú taká móda, ktorá sa, ako vidno, neprejavila v celom spektre smartfónov.

Systém a výkon

Podanie farieb na displeji veľmi pekné a je tu pokrytie farebného spektra DCI-P3. Na slnku, kedy sa mnohí obávajú viditeľnosti, vyzerá displej ešte krajšie. Je to zaujímavý jav a pri maximálnom jase a úprave kontrastu na základe okolitého osvetlenia, sa upravia práve tieto parametre.

Stereo reproduktory hrajú dosť dobre na to, aby ste si na nich vychutnali nielen filmy ale aj hudbu. Zvuk si môžete upraviť vstavaným ekvalizérom. Pocítite basovú zložku, čo bude pre mnohých dôležité a na tomto zvyknú obyčajné reproduktory zlyhávať.

V rámci toho, že je tu rovnaká nadstavba ako pri Xiaomi, máte možnosť využívať Mi Cloud. Teda aj zálohovanie a obnovovanie dát prípadne synchronizáciu. Nielen medzi smartfónmi Redmi ale aj Xiaomi.

Fotoaparát

Telefón má štyri objektívy, ich zloženie nájdete nižšie. V zásade odporúčam prečítať našu recenziu na Xiaomi Mi 11. Po tejto stránke máte prakticky identické možnosti. Áno navyše je tu snímač hĺbky. Kvalita algoritmov je dnes tak silná, že tento snímač a k nemu priradený objektív nehrajú veľkú rolu.

Rozhodne nie v tom, aby ste si zaň priplácali. To vo výsledku nie je možné a väčšinou sa nezaoberáte tým, či tam je alebo nie je. Telefón vždy kupujete pre iné vlastnosti.

Funkcia na klonovanie vás samotných 🙂

Telefón ťaží zo 108 Mpx snímača, ktorý dokáže fotiť aj v natívnom rozlíšení. To pre tých, čo chcú super detailnú fotku. Inak sa používa technológia zlučovania pixelov na dosiahnutie čo najlepšieho výsledku. Štandardne je k dispozícii 2× priblíženie, ktoré využíva telemakro objektív. Zaujímavé, že na makro sa treba prepnúť v roletke vľavo, nie výberom režimu fotenia priamo na displeji. Tento prechod by uľahčil fotenie v makro režime.

Rozhranie je rovnaké ako u Xiaomi, no efektov je tu zatiaľ menej. Takže Tilt-Shift tu ešte nie je a v tomto Mi 11 zatiaľ vedie. Rovnako tak v ultrazoome. Hoci je tu predvolené 2× priblíženie, máte možnosť priblížiť až na 10×.

Zloženie fotoaparátov:

  • 108 Mpx f/1.9, hlavný fotoaparát
  • 8 Mpx f/2.2, ultraširoký 118°
  • 5 Mpx f/2.4, telemakro od 4 cm
  • 2 Mpx f/2.4, snímač hĺbky

Testovacie fotografie

Denné

Makro

Večerné a nočné

thumbs-up-icon

Výhody

  • Rýchle rozhranie aj telefón
  • Rýchle nabíjanie
  • NFC, audio konektor
  • 5020 mAh batéria

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Pri fotení z blízka alebo makra sa občas prejavuje silnejšie rozostrenie

Verdikt

Redmi Note 10 Pro je lepší telefón v strednej triede. Má dostatočne rýchly procesor na pohodlné používanie a hranie hier. Je síce poznať, že toto nemá Snapdragon 888 a Mi 11, no iba v priamom porovnaní. Inak je telefón rýchly. Rozhranie je skutočne plynulé a nie sú tu žiadne spomalenia.

Čo sa týka pamäte, výrobca na to ide inak. Ponúka maximálnu kapacitu 128 GB, no má dve RAM verzie – so 6 a 8 GB RAM.

Cena: 329 eur za 8 + 128 GB verziu

Zapožičal: mi-store.sk

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Technické parametre

Model telefónuRedmi Note 10 Pro
Operačný systémAndroid 11, aktualizácie 1. 3. 2021
Podpora 5G sietínie
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM / úložisko8 / 128
Procesor [max. frekvencia]Snapdragon 732G 8-jadrový, 2,3 GHz
Displej, frekvencia, HDRAMOLED, 120 Hz, HDR10+
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]6,67 / 1080 × 2400
Bluetooth, Wi-Fi, NFC, microSD, audio jack5.1, ABGNac, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát, max. rozlíšenie, počet108 Mpx, f/1.9, 4×
Predný fotoaparát, max. rozlíšenie16 Mpx f/2.45
Batéria a vlastnosti5020 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]164 × 77 × 8 / 193
VodoodolnosťIP53
Bezdrôtové nabíjanienie
KonektorUSB-C, 33 W

Benchmarky

BenchmarkyVýsledky
AnTuTu Benchmark – Total score335550
PCMark for Android – Work 2.08287
3DMark Wild Life – Total1115

Prečítajte si aj:

Realme 8 Pro: Super AMOLED a 50 W nabíjanie. Oplatí sa? (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.