Tri telefóny budú cenovo dostupnejšou alternatívou k nedávno predstavenej sérii Xiaomi 12T.

Iba pred pár dňami sme sa dozvedeli, že spoločnosť Redmi má v pláne koncom tohto mesiaca predstaviť novinky série Note 12. Najnovšie správy z portálu GSMArena nám teraz prezrádzajú, kedy budú tieto telefóny aj uvedené na trh. Stane sa tak vo štvrtok 27. októbra o 19:00 pekinského času, čo je 13:00 európskeho času

Počas predstavenia novej generácie série Redmi Note sa dočkáme troch zariadení s čipsetom MediaTek Dimensity 1080 – Note 12, Note 12 Pro a Note 12 Pro+. Spoločnosť potvrdila, že model Note 12 Pro bude vybavený hlavným 50 Mpx fotoaparátom so senzorom IMX 766 a optickou stabilizáciou obrazu OIS. Ide o senzor, ktorý sa nachádza napríklad v telefónoch Xiaomi 12X a Xiaomi 12 s veľkosťou 1/1,56-palca.

Tri nové modely by mali byť veľmi dobre rozlíšiteľné aj rýchlosťami nabíjania, ktoré začnú na úrovni 67 W, 120 W, a končiť budú až extrémnymi 210 W. Hoci nové telefóny od Redmi nedostanú najvýkonnejšie čipsety, tak stále budú veľmi dobre vybavenou a cenovo dostupnejšou alternatívou k telefónom série Xiaomi 12T. 

Pravdepodobne najväčším lákadlom telefónov série Redmi Note 12 bude 200 Mpx fotoaparát, ktorý sa objavil aj v modeli Xiaomi 12T Pro. Očakávame, že aj v prípade série Redmi Note 12 sa objaví iba pri modeli Pro.

Je však potrebné počítať s tým, že aj nová séria Redmi Note 12 môže na Slovensko doraziť o niečo neskôr. Napríklad séria Redmi Note 11 bola takisto uvedená minulý rok koncom októbra, avšak do Európy zavítala až o tri mesiace neskôr. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne tentokrát.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.