Európske predstavenie série Redmi Note 13 sa nezadržateľne blíži.

Čínske predstavenie modelov zo série Redmi Note 13 je už za nami. Trojica smartfónov sa na trhu objavila ešte v septembri, pričom globálne predstavenie očakávame už v blízkej dobe. Odhalenie smartfónov v Európe sa pritom očakáva v najbližších mesiacoch a nevylučuje sa aj predstavenie v decembri. Ako to má však Xiaomi už vo zvyku, pravdepodobnejšie je predstavenie nových smartfónov začiatkom budúceho roka.

Všetci pritom očakávame, že čínsky gigant predstaví hneď štvoricu nových smartfónov, medzi ktorými nájdeme základný model Redmi Note 13, ďalej Note 13 Pro v 4G verzii, Note 13 Pro v 5G verzii a rozpráva sa aj o Note 13 Pro+. Finálnu zostavu modelov však pravdepodobne spoznáme až pri predstavení. Aktuálne sa ale môžeme pozrieť na očakávané ceny telefónov, teda minimálne dvojice z nich.

Ceny série Redmi Note 13 budú vyššie

Značka Redmi je známa tým, že narozdiel od materského Xiaomi ponúka cenovo dostupné telefóny aj pre tých najúspornejších zákazníkov. Častokrát teda ide o modely, ktoré sú slabšie aj svojou výbavou, no mnohým taký smartfón stačí. Posledné generácie smartfónov zo série Redmi Note sa však čoraz bližšie posúvajú aj do segmentu takmer prémiových smartfónov s vlastnosťami podobnými vlajkovým lodiam.

Séria Redmi Note 13Zdroj: XIAOMIUI
Séria Redmi Note 13

Rovnako je to aj v prípade série Redmi Note 13, ktorá svoje špecifikácie potvrdí aj cenou. Model Redmi Note 13 Pro má podľa posledného úniku štartovať na cenovej úrovni 450 eur, čo určite nie je málo. Vyššia cena sa bude týkať aj smartfónu s označením Note 13 Pro+. Tento telefón by mal stáť až okolo 500 eur, pričom tieto ceny sa týkajú práve európskeho trhu. Podobné ceny teda máme nájsť aj u nás na Slovensku.

Čínske ceny boli oveľa nižšie

Nie je žiadnym tajomstvom, že smartfóny určené pre Čínu sú cenovo dostupnejšie. Pri kúpe telefónu v Číne sa totiž neráta s prepravou telefónov a tiež s daňou rovnako ako u nás. Čínske ceny pritom boli okolo 180 eur pre Note 13 Pro, resp. 260 eur pre Redmi Note 13 Pro+. Týmto cenám však pochopiteľne v Európe nemožno konkurovať.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.