Nedávno predstavená séria Redmi Note 14 v Číne vyvolala obrovský záujem.

Smartfóny zo série Redmi Note 14 síce na globálnom trhu ešte predstavené neboli, no napriek tomu sú už v predaji. Len nedávno boli totiž predstavené v Číne, pričom čínska séria smartfónov obsahuje tri modely. Najlepšie vybaveným modelom je Redmi Note 14 Pro+, ktorý zaujal nielen novým dizajnom, ale aj prémiovou výbavou za dostupnú cenu. Základom telefónu je totiž Snapdragon 7s Gen 3 ako čipset určený pre vyššiu strednú triedu s prémiovým výkonom.

Séria smartfónov Redmi Note je populárna na všetkých trhoch, v ktorých je predávaná. Dôvodom je práve skvelá cena v pomere s výbavou, čo sme si overili aj v rámci prvého týždňa predaja. Počas tohto roku totiž nebol predstavený žiadny iný smartfón, ktorý by prekonal predaje modelu Redmi Note 14 Pro+ v rámci prvého týždňa predaja. Týka sa to pritom všetkých cenových kategórií.

Redmi Note 14 Pro+Zdroj: kimovil.com
Redmi Note 14 Pro+

Vzhľadom na veľký záujem pri úvodných predajoch sa predĺžila aj úvodná predpredajová ponuka o ďalší týždeň. Tá zahŕňa balík záruky na displej, zadný kryt, batériu a ďalšie poškodenia. Redmi má pravdepodobne na sklade dostatočný počet modelov, ktoré sú aj tento rok skutočne atraktívne. Okrem vysokého výkonu na cenovú kategóriu modelu totiž smartfón ponúka aj ďalšie výhody.

Nechýba mu napríklad 6,67″ AMOLED displej so zakrivenými okrajmi a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Ďalej ani 50 Mpx fotoaparát či veľká 6200 mAh batéria s podporou 90 W nabíjania. Práve kapacita batérie si tento rok prešla v sérii Redmi Note 14 veľkými zmenami a ide o telefóny s najväčšou kapacitou batérie v portfóliu Xiaomi.

Smartfóny zo série Redmi Note 14 prídu aj na globálny trh. Očakáva sa, že predstavené budú v januári, dátum predstavenia zatiaľ ale nie je jasný. Vyplýva to ale z posledného rozvrhu predstavovania smartfónov, pri ktorom bola séria Redmi Note 13 predstavená v januári. Nová séria smartfónov si prejde niekoľkými zmenami napríklad v oblasti fotoaparátov. Na globálnom trhu taktiež očakávame, že budú odhalené aj modely v 4G verzii.

Zdroj: ithome.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.