Po úspešnom predstavení Redmi Note 7, Xiaomi plánuje uvoľniť aj výkonnejšiu verziu s prívlastkom Pro.

Očakáva sa, že nový Redmi Note 7 Pro sa dostane k prvým zákazníkom už niekedy počas februára. Najnovšie informácie prichádzajú zo sociálnej siete Weibo a odhaľujú niektoré kľúčové špecifikácie. Jednou z prvých, bude rozlíšenie hlavného fotoaparátu, ktorý síce dostane 48-megapixelový senzor, rovnako ako klasická verzia Note 7, ibaže tentoraz so snímačom Sony IMX 586.

Note 7 pritom používa senzor od Samsungu – ISOCELL Bright GM1. Podstatne dôležitejšou zmenou bude to, že verzia Pro bude používať úplne nový čipset od Qualcommu – Snapdragon 675.

Očakáva sa, že procesor bude dokonca ešte o niečo výkonnejší, ako je pri Snapdragone 710, ale kvôli zachovaniu nízkej obstarávacej ceny, ho spoločnosť Qualcomm vybavila pomalším GPU. Rovnako sa použil ešte o niečo starší a nákladovo efektívnejší 11nm výrobný proces.

Pokiaľ sa pozrieme aj na cenu, tak tá by mala byť v prípade modelu Pro dostatočne priaznivá a pravdepodobne sa bude pohybovať na hranici okolo 200 € (pre základný model). Táto cenovka určite poteší priaznivcov značky, pričom sa už vôbec nemusí páčiť ostatným výrobcom smartfónov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi ako technologický líder? Predstavuje prototyp novej generácie čítačky odtlačkov prstov v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.