Tablet Redmi Pad Pro bude favoritom medzi tabletmi s veľkým displejom.

Model Redmi Pad Pro je novým tabletom od Xiaomi, ktorý prišiel konečne aj na Slovensko. Vyznačuje sa najmä veľkým displejom, no ani ďalšia výbava tohto tabletu nie je na zahodenie. Atraktívna je aj jeho cena, ktorá zaujme najmä úsporných fanúšikov nielen značky Xiaomi a jej sesterských značiek.

Xiaomi je pritom na trhu s tabletmi skutočným gigantom. Pod materským Xiaomi predstavuje prémiové tablety ako aj Xiaomi Pad 6S Pro, ktorý sme otestovali v redakcii. Lacnejšími alternatívami sú tablety práve od Redmi a nová generácia nie je výnimkou. Za spomenutie však stojí aj tablet POCO Pad, ktorý bol nedávno predstavený, no do Európy sa nedostane. Dôvodom je pravdepodobne to, že s tabletom Redmi Pad Pro zdieľa väčšinu parametrov.

Redmi Pad Pro s veľkým 12,1″ displejom

Najväčšou prednosťou tabletu Redmi Pad Pro bude bezpochyby jeho veľký 12,1″ displej s 2,5K rozlíšením. Podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a chráni ho Corning Gorilla Glass 3. O výkon tabletu sa stará čipset Snapdragon 7s Gen 2, ktorý bolo možné nájsť napríklad vo výkonnom telefóne Redmi Note 13 Pro 5G. RAM tabletu je typu LPDDR4X s veľkosťou 6 GB a interné úložisko UFS 2.2 má kapacitu 128 GB. Tablet však umožnuje rozšírenie úložiska až o 1,5 TB.

Redmi Pad ProZdroj: Xiaomi
Redmi Pad Pro

Fotoaparát tabletu na zadnej strane má 8 Mpx rovnako ako aj selfie fotoaparát. Redmi Pad Pro je však tablet, ktorý sa dá využiť aj na sledovanie filmov či videí, pri čom využijete nielen veľký displej. Tablet totiž disponuje aj štvoricou reproduktorov s podporou Dolby Atmos.

Tablety bežne disponujú veľkou kapacitou batérie a v prípade Redmi Pad Pro to nie je inak. Je na úrovni 10 000 mAh, vďaka čomu tablet zvládne aj niekoľko dní bežnej prevádzky. Nabíjanie podporuje pri 33 W prostredníctvom konektoru USB-C. Tabletu nechýba ani Bluetooth 5.2 a podpora pre Wi-Fi 6. Operačný systém je riešený Xiaomi HyperOS, ktorý je postavený na Androide 14.

Cena tabletu a príslušenstvo

Tablet Redmi Pad Pro v pamäťovej konfigurácii 6 + 128 GB sa predáva len za 279 eur. Predáva sa v troch farbách, teda tmavo sivej, zelenej a modrej. Ako je však už zvykom, Xiaomi si pre skorých záujemcov pripravilo aj akčnú ponuku. Pri kúpe tabletu do 16. júna teda môžete využiť kód PROMO, vďaka čomu získate 10 % zľavu a tiež kryt v hodnote 19 eur ako bonus.

Redmi Pad ProZdroj: Xiaomi
Redmi Pad Pro

K tabletu je však v predaji aj príslušenstvo, ktoré sa predáva samostatne. Kryt s klávesnicou Redmi Pad Pro Keyboard stojí 79 eur a stylus Redmi Smart Pen 59 eur.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.