Redmi je samostatne vystupujúca značka, patriaca pod giganta Xiaomi.

Označenie Redmi X, sa prvýkrát spájalo so smartfónom, ktorý nakoniec dostal označenie Redmi Note 7. V skutočnosti, toto tajomné zariadenie s „X-kom“ v názve, bude predstavené až 15. februára. Prezrádza to aj plagát, ktorý nepochádza z oficiálneho zdroja Xiaomi.

Jednoduchý plagát na bielom podklade naznačuje, že smartfón s veľkým X, sa stane prvým modelom samostatnej značky Redmi, ktorý bude mať čítačku odtlačkov prstov zabudovanú v displeji. Tento fakt otvára cestu čítačkám odtlačkov prstov, už aj do strednej triedy.

Je však veľmi pravdepodobné, že Redmi X bude výkonnejší ako Redmi Note 7. Z tohto dôvodu sa môže namiesto čipsetu Snapdragon 660, použiť vyšší model od Qualcommu – napr. Snapdragon 710. Vo februári sa môžeme nakoniec dočkať aj predstavenia zariadenia, doposiaľ známeho ako Redmi Note 7 Pro. O ňom vieme, že jeho predstavenie je naplánované práve na február.

Smartfón Redmi Note 7 Pro by mal obsahovať Snapdragon 675, vrátane 48 Mpx fotoaparátu s hlavným snímačom od Sony.

Čínsky Jarný festival začína 5. februára a končí až 15. februára, takže v tomto období sa ponúka skvelá príležitosť na predstavenie nového produktu. Smarfóny Redmi Note 5 a 5 Pro, boli predstavené pred rokom v rovnakom období, presnejšie 14. februára 2018.

 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Redmi Note 7 Pro: Jeden z prvých smartfónov s čipsetom Snapdragon 675

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.