Trend vytvárania podznačiek odštartoval Huawei už v roku 2013.

Počas roka 2018 na túto “módnu vlnu” naskočilo aj niekoľko ďalších výrobcov. Dnes aj spoločnosť Xiaomi mení svoj modelový rad Redmi na podznačku. Čínska spoločnosť to oznámila prostredníctvom obrázka na oficiálnych stránkach, kde hneď pozýva na tlačovú konferenciu, ktorá sa bude konať 10. januára.

Pri bližšom pohľade na obrázok je vidieť tieňované číslo 4800. Čínska spoločnosť TENAA príležitostne používa tieto hodnoty na na vyjadrenie megapixelov pri fotoaparátoch. Napríklad hodnota 1200 vyjadruje 12 Mpx a napríklad číslo 500 je ekvivalent 5 Mpx. Z tejto dedukcie sa dá vyčítať, že pripravovaný smartfón pod značkou Redmi bude obsahovať 48 Mpx fotoaparát.

Rovnako by tento údaj mohol vyjadrovať aj kapacitu batérie, pričom v tomto smere veríme, že Xiaomi bude verné tradícii, ako aj pri niektorých smartfónoch Redmi (modely s väčšou uhlopriečkou displeja) a použije tradičnú 4000 mAh batériu.

Zatiaľ sa nevie, do ktorej kategórie sa nové zariadenie pod značkou Redmi zaradí, ale je tu určitá šanca, že by mohlo ísť o nástupcu Redmi Pro (prvý smartfón s duálnou kamerou od Xiaomi). Je tak možné, že za pár dní privítame Redmi 7, prípadne úplne nové zariadenie pod samostatnou značkou Redmi.

V každom prípade je rozhodnutie Xiaomi vytvoriť z Redmi podznačku správnym krokom, nakoľko práve tento modelový rad bol z dlhodobého hľadiska zodpovedný za výborné predajné úspechy spoločnosti. Týmto osamostatnením podznačka Redmi získa lepšie strategické pozície na trhu, pričom bude využívať dodávateľský reťazec Xiaomi, ako aj výskum.

Vytvorenie podznačky v prípade Xiaomi nie je po prvýkrát. Pred rokom to bola úplne nová podznačka Pocophone, pričom tentokrát sa jedná o osamostatnenie už úspešného modelového radu, ktorý (veríme) čaká rovnako úspešná budúcnosť a bude stále ponúkať výborný pomer ceny a výkonu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Redmi 6 Pro predstavený: Výrez v displeji, 4000 mAh batéria a Snapdragon z roku 2016

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.