Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Deloitte zverejní rebríček najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe v októbri. Tento rok sa do prestížneho rebríčka Technology Fast 50 spoločnosti Deloitte prihlásilo 26 spoločností zo Slovenska. Je to najvyšší počet firiem od spustenia súťaže v roku 1999.

„Rekordný záujem slovenských technologických spoločností o rebríček Technology Fast 50 svedčí o úspechoch tohto sektoru. Mnohé z nich dosiahli skutočne významný rast a podarilo sa im presadiť aj v zahraničí. Ide o spoločnosti, ktoré môžu byť inšpiráciou nielen pre začínajúcich podnikateľov, ale i pre etablované firmy, ktoré sa potrebujú neustále rozvíjať a inovovať,“ uviedla Ivana Lorencovičová, partnerka spoločnosti Deloitte.

Spoločnosť Deloitte vyhlási výsledky 19. ročníka súťaže pre najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v strednej Európe v októbri. Oprávnení súťažiaci budú automaticky prihlásení do súťaže Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Súťaž je rozdelená do troch kategórií: Fast 50 (hlavná kategória), Vychádzajúce hviezdy (najmladšie spoločnosti) a Veľká päťka (najväčšie spoločnosti) a udeľujú sa v nej dve ceny – Cena za najväčšiu inováciu a Cena za sociálnu inováciu.

Minulý rok sa zo Slovenska v hlavnej kategórii umiestnili 2 spoločnosti a ďalšie 2 sa prebojovali do špeciálnej kategórie Veľká päťka (Big Five). Najvyššie umiestnenie dosiahla spoločnosť Inloop, s.r.o., ktorá obsadila výborné 6. miesto v stredoeurópskom rebríčku. V špeciálnej kategórii Veľká päťka (Big Five) sa objavila slovenská stálica – softvérová spoločnosť ESET, ktorá obsadila štvrtú priečku. Hneď za ňou sa umiestnila firma Aliter Technologies. Zo Slovenska sa minulý rok do súťaže prihlásilo 20 spoločností.

Značky: